Društvo
06.08.2018. 17:38
R.E./021.rs

MINISTAR KULTURE ZABRINUT: Rijaliti programi zatupljuju ljude, ali mi ne možemo da učinimo ništa, nismo nadležni

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da ne zna čemu služe rijaliti programi, osim za zatupljivanje javnosti.
Vukosavljević  je rekao i da mu je žao što ministarstvo nema pravno ovlašćenje da reaguje upozorenjima i sankcijama koje bi morale biti sprovedene kada je reč o programima ove vrste.

"Ministarstvo kulture ne može da se bavi onim poslovima kojima ne može da se bavi po zakonu i izuzetno mi je žao što ovlašcenja tog tipa nisu na raspolaganju Ministarstvu kulture i informisanja. Da jesmo, vrlo brzo biste videli kakve rezultate može da donese politika koja se zalaže za kvalitet kulture javnog govora", porucio je ministar za Tanjug.

Vukosavljevic je na tv kanalu N1 rekao da su svi programi tog tipa, koji se prikazuju na nacionalnim stanicama, degradacija našeg uma, morala, jezika, da se prikazuju i telesne i "jezicke" pornografije, i da taj sadržaj nikako nije  dobar za formiranje i negovanje dobrog ukusa.

Na pitanje šta je uradio tim povodom, odgovorio je - "Nisam uradio ništa".
Vukosavljević je rekao da ministarstvo kulture nije nadležno i nema pravo da se bavi sankcijama, upozorenjima i da se u svim Evropskim zemljama, i zakonu koji je i Srbija prihvatila, kontrolom i sankcijama bave regulatorna tela

Ministar je naglasio da na televizijama i nema kulturno naučnog programa, sem onoga što prikazuje javni servis , ali kako kaže "ni to nije spektakularno", a podsetio je takođe, da je za dobijanje nacionalne frekvencije obavezno da u programu televizije postoje dečije emisije i emisije iz kulture i nauke.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve