ZAPAŽEN NASTUP SRPSKE ODBRAMBENE INDUSTRIJE U ABU DABIJU: Veliko interesovanje izazvali bespilotni helikopter „Stršljen“ i besposadna zemaljska platforma „Miloš“

ZAPAŽEN NASTUP SRPSKE ODBRAMBENE INDUSTRIJE U ABU DABIJU: Veliko interesovanje izazvali bespilotni helikopter „Stršljen“ i besposadna zemaljska platforma „Miloš“

Foto. Ministarstvo odbrane Srbije


Sajam UMEX 2018 (Unmanned Systems Exhibition & Conference), posvećen besposadnim sistemima i platformama, održan je od 25. do 27. februara u Abu Dabiju a među ovogodišnjim izlagačima našli su se i Vojnotehnički institut i srpska odbrambena industrija sa svojim razvojnim projektima, među kojima su se izdvojili naoružana besposadna zemaljska platforma „Miloš“ i bespilotni helikopter „Stršljen“.

Foto: Andrej Mlakar/Ekspres.net

Foto: Andrej Mlakar/Ekspres.net

Delegaciju Ministarstva odbrane na ovoj sajamskoj manifestaciji predvodio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović. On je istakao da je nastup naše vojne industrije izazvao veliku pažnju domaćina, na čelu sa šeikom Muhamedom bin Zajedom, prestolonaslednikom UAE.

– Srpska odbrambena industrija i Oružane snage UAE imaju dugu tradiciju poslovanja i saradnje, a razvili smo i dobru saradnju sa proizvođačima iz UAE. Ovo je prvi put da izlažemo na UMEX sajmu i radi se o zaista interesantnom sajmu koji pruža odličan uvid u zaista izvrsnu tehnologiju, rekao je Miloradović.

PRVI SRPSKI BESPILOTNI HELIKOPTER STRŠLJEN OPET IZAZVAO ZANIMANJE SVETSKE JAVNOSTI: Izložba i konferencija o besposadnim letelicama i tehnologiji UMEX 2018. ABU DABI

On je dodao i da je naoružana besposadna zemaljska platforma „Miloš“, namenjena za podršku specijalnih i izviđačkih jedinica, posebno u protivterorističkim dejstvima u urbanom okruženju, izazvala posebno inetresovanje na sajmu i to sredstvo je, na zahtev domaćina, ostavljeno u UAE radi testiranja i potencijalnog opremanja njihovih oružanih snaga.

Sajam UMEX 2018 okuplja vodeće svetske proizvođače u datoj oblasti, a razvojni projekti VTI-ja predstavljeni su na štandu JP „Jugoimport-SDPR“, pored projekata tog preduzeća i njegovih kooperanata.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar