ŽUČNA RASPRAVA ŠEŠELJA I ZORANE MIHALOVIĆ: Pale uvrede i prozivke u skupštini na račun ministarke građevinarstva i poslanice DS

ŽUČNA RASPRAVA ŠEŠELJA I ZORANE MIHALOVIĆ: Pale uvrede i prozivke u skupštini na račun ministarke građevinarstva i poslanice DS


Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj danas je u Skupštini Srbije ponovo zatražio smenu Zorane Mihajlović sa mesta ministarke građevinarstva, saobraćaj i infrastrukture i uputio njoj i poslanici DS Gordani Čomić na koje predsedavajući sednicom Skupštine Srbije nije reagovao.

Šešelj je smenu Mihajlović tražio zbog potpisivanja memoranduma o saradnji za gradnju autoputa Preljina – Pojate sa američkom kompanijom Behtel, kao i zbog toga što nije reagovala na izjavu ambasadora SAD Kajla Skota koji je pred njom i u Vladi Srbije rekao da je Kosovo suverena država.

Šešelj je rekao da se za izgradnju tog važnog auto puta mora raspisati tender, a da je svrha potpisivanje memoranduma da se drugim ponuđačima stavi do znanja, da nema nikakve potrebe da se prijavljuju.

On je kazao i da Mihajlović namerava da Amerikancima u ruke preda monopol nad daljom izgradnjom infrastrukturnih objekata u Srbiji.

Šešelj je potom izneo kritike na izmene zakona o ozakonjenju objekata, on je pitao kako Mihajlović misli da ruši kuće po Srbiji, a da pre toga ne poruši dve kuće bivšeg predsednika Srbije Toimislava Nikolića u zaštićenom pojasu na obali reke Save.

On je ocenio da će izmenom tog zakona opet stradati samo sirotinja, koja nema veze u državnim organima ili će odabrati nekog političkog protivnika da ga na taj način “stuku”.

Šešelj je rekao da je “protiv pravila elementarne logike” da Mihajlović bude ministarka i “van zdravog razuma” i rekao da “ne voli alapače koje se dočepaju vlasti pa misle da su sve i svja”.

Na to su reagovali poslanici opozicije, zbog čega je Šešelj Mihajlovićki poručio : “Evo brane te ovi. Brane te ovi u čije ćeš redove, za mesec dva”.

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je Šešelju da ne može ženi da kaže da je alapača i da ga zbog toga treba biti sramota, na šta joj je on rekao: “Ti prvo obrij brkove pa dodji na sednicu”.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je predsedavjućem Veroljubu Arsiću da je trebalo da prekine Šešelja i reaguje na uvrede koje je uputio ministarki Mihajlović i poslanici Čomić.

“Molim vas da ubuduće ovakve izjave, kreature sprečite i sačuvate dostojanstvo Skupštine Srbije”, rekao je Božović.

Arsić mu je odgovorio da što se tiče Zorane Mihajlović “nema potreba da je brani ni on ni bilo ko drugi” i da je “ona ministar u Vladi Srbije i da zna da se brine o sebi”.

Ministarka Mihajlović je rekla da nije novost to što Šešelj iznosi uvrede i da se od njega ništa drugo ni ne može čuti.

“Na to smo već navikli”, dodala je Mihajlović.

Ona je rekla da je Vlada Srbije donela odluku o potpisivanju memoranduma za izgradnju auto-puta od Preljine do Pojata i da je dala ovlašćenje njoj da ga potpiše, a napomenula je i da Srbija sarađuje ne samo sa SAD nego i sa Kinom, Rusijom i Azerbejdžanom.

Ona je rekla i da vidi da Šešelj ima neki problem sa Tomislavom Nikolićem i da sa njim treba i da ga reši, a onda “podsetila javnost” da su radikali na vlasti na Novom Beogradu bili sa Aleksandom Šapićem, a da je Novi Beograd nadležan za deo gde se nalaze Nikolićeve vikendice.

“Pa što to onda niste srušili”, upitala ga je Mihajlović.

Dok je Mihajlović govorila sa mesta gde sede predsedavajući i podpredsednici parlamenta dobacivala joj je poslanica radikala i potpredsednica Skupštine Srbije Vjerica Radeta, a Arsić je upozorio da to ne radi, ali i da ode u poslaničku klupu pa onda dobacuje.

“Još se nije nikad dogodilo da se ministru dobacije sa stola gde sedi predsedavajući i podpredsednici. Ja vas molim ako želite da dobacujete, a to znam da rade svi poslanici, sednete u poslaničku klupu i to radite”.

Radeta mu je odgovorila da se sa potpredsedničkog mesta bolje čuje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar