Ekonomija
23.04.2018. 16:04
R.E./Foto Promo

Direktna Banka Kragujevac kupila Piraeus banku Beograd

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Direktna Banka a.d. Kragujevac danas je zvanično kupila 100% vlasništva Piraeus banke a.d. Beograd od Piraeus bankarske grupe, sa ciljem širenja svog poslovanja i jačanja pozicije na tržištu Srbije.

Direktna Banka kao univerzalna banka, usmerena na servisiranje fizičkih lica, kao i malih i srednjih preduzeća, svoju ponudu bankarskih proizvoda i usluga konstanto dopunjava u skladu sa zahtevima lokalnog tržišta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Integracija sa Piraeus bankom a.d. Beograd obezbediće bolju dostupnost Direktne Banke njenim klijentima, jer će se ovom integracijom prodajna mreža banke uvećati za čak 50%.

Nakon spajanja, koje se očekuje u novembru 2018. godine, banke će poslovati pod imenom Direktna Banka i imaće objedinjenu mrežu poslovnica širom Srbije i imovinu od približno 500 miliona evra.

Direktna Banka je samo u prethodnoj godini, kada je kupila i Findomestic banku a.d.Beograd, zabeležila dobit od 1,9 milijardi dinara, a sa pozitivnim trendom poslovanja nastavlja i u 2018. godini, čemu svedoči dobit prvog kvartala banke ove godine u iznosu od 118 miliona dinara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve