Svet
31.05.2018. 15:23
R.E./Btcmanager

Kriptovalute na kredit: Stigao i program digitalne pozajmice

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Neprestano nas bombarduju vesti da se vrednost kriptovalute povećava, kao i da njena popularnost raste. Izgleda da je baš ova popularnost bitkoina, litekoina i ostalih "digitalnim parica", navela banke da osmisle novi program digitalne pozajmice, koji je upravo zaživeo u japanskoj Bitbanci, jednoj od 16 najpoznatijih banaka koje trguju kriptovalutom.

Naime, reč je zapravo o tome da kao i u slučaju "običnog" novca možete uzeti na kredit određenu sumu, samo u obliku jedne od osam priznatih kriptovaluta, koje odobrava Ripple sistem za kupoprodaju ove vrednosti.

Za taj kredit, kao i kod svake pozajmice, moraćete da platite kamatu u određenom vremenskom roku, kao i da prođete strogu proveru imovinskog stanja, da se ne bi slučajno zadesilo da banka pogreši u proceni dubine korisnikovog džepa.

Posebno je zanimljivo i pravilo kojim je Bitbanka doskočila često unosnoj trgovini kriptovalutom, koje kaže da tokom čitavog perioda pozajmice uzeta kriptovaluta ostaje zaključana, i ni u kom slučaju ne može se prodati ili unovčiti. Tek kada se završi period pozajmice, korisnik može da unovči svoje "digitalno blago".

NE PROPUSTITE:

RAZLIKE IZMEĐU KAPITALA I NOVCA: Kakav je položaj kriptovaluta u svemu, zašto nisu osmišljene da budu kapital, nego novac

JOŠ JEDNA OD TEORIJA ZAVERE ILI ISTINA: Da li Rotšildovi zaista kontrolišu kriptovalute?!

DR BORISLAV AGAPIJEV: Strah ruši kriptovalute

FORBSOVA ANALIZA STRMOGLAVOG PADA BITKOINA: Ovo je šest mugćih objašnjenja sunovrata kriptovalute

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve