Ekonomija
23.08.2018. 16:54
Tanjug

MIHAJLOVIĆ: Zakon o prevozu putnika rešiće pitanje sive ekonomije i divljih taksista

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izmene zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koje bi trebalo da budu usvojene na sednici Vlade naredne sedmice, rešiće pitanje sive ekonomije u taksi delatnosti, kao i pitanje divljih taksista, rekla je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zbog sive ekonomije u taksi delatnosti godišnje gubimo 25 do 35 miliona evra, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da će svi moći da se bave taksi delatnošću, kao i da će moći da se koriste svi onlajn servisi kao što su "Kar gou" i "Uber", ali u skladu sa zakonom.

"Svi koji žele mogu da se bave taksi delatnošću, ali moraju da se registruju u skladu sa zakonom", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je pojasnila da taksi udruženja, iako su u nadležnosti lokalnih samouprava, posmatra kao deo kompletne tranzitne politike.

"Samo u Beogradu ima 6.700 registrovanih taksista. Zajedno sa njima, ali i Ministarstvom finansija, Poreskom upravom i inspekcijom ministarstva koje vodim, kontrolisaćemo primenu novog zakona, s obzirom na to da zbog divljih taksista u sivoj ekonomiji gubimo od 25 do 35 miliona evra godišnje", rekla je ona.

Kaže da Poreska uprava zajedno sa drugim ministarstvima kontroliše da li taksisti izmiruju porez, da li se nelegalnim taksistima oduzimaju vozila i drugo.

"Uključili smo udruženja taksista da sa nama budu u koordinacinom telu i kada se usvoje izmene zajedno ćemo kontrolisati primenu zakona", rekla je ministarka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve