Ekonomija
24.08.2018. 12:06
R.E./Beta/Politika

NISU ISPUNILI USLOVE TENDERA: Kanadski Dajmond fild ispao iz trke za RTB Bor

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kanadski Dajmond fild, koji je dostavio ponudu za preuzimanje RTB Bora, nije ispunio sve uslove tendera, piše današnja Politika.

Taj list navodi da na to ukazuje i podatak iz finansijskog izveštaja te kompanije, prema kome je na kraju 2017. godine firma ostvarila poslovni prihod od svega milion dolara – a javnim pozivom je predvidjeno da on mora biti veći od 500 miliona američkih dolara.

Radna grupa za privatizaciju RTB Bora, kako navode, još ispituje da li su pristigle ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom, a finansijski deo paketa još nije otvaran.

"Zbog toga je nepoznanica koliko je koja kompanija ponudila para za preuzimanje odredjenog vlasničkog udela u RTB Boru", piše Politika.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu za RTB istekao je 20. avgusta, a Ministarstvo privrede je saopštilo da su se prijavile tri kompanije - iz Kine, Rusije i Kanade, ali nije navelo koje su to kompanije.

Prema pisanju medija, ponude su podneli kineski Zijin, kanadski Dajmond filds i ruski U gold. Najavljeno je da će ponude biti otvorene naredne nedelje. Tenderom je predvidjeno da strateški partner RTB-a za udeo u vlasništu te kompanije mora da investira najmanje 350 miliona dolara, uveća proizvodnju tri-četiri puta za četiri-pet godina i da zadrži svih 5.000 zaposlenih.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve