Društvo
06.06.2018. 15:03
Mihailo Paunović

OBELEŽEN SVETSKI DAN SAJAMSKE INDUSTRIJE!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Beogradski sajam, jedan od uglednijih članova ove međunarodne porodice danas obeležava Svetski dan sajamske industrije.

U ime duge tradicije, Beogradski sajam koristi ovaj dan kao priliku da podseti na još jedan mali deo svog kompanijskog identiteta, pažljivo skrivenog od očiju javnosti, doslovno "zakopanog" u zemlji, kakvim se može pohvaliti tek zanemarljiv deo svetskih kompanija sa dugom tradicijom. Radi se o Vinoteci, koja na ovoj lokaciji postoji već 22 godine.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 

- Okupili smo se ovde da na malo drugačiji način, odmah ispot hale tri, obeležimo ovaj svetski dan sajamske industrije, poželeo je dobrodošlicu prisutnima, Aleksandar Ivković direktor marketigna Beogradskog sajma.
- Pre dve godine ste upravo vi mediji preneli svojim čitaocima koliki je značaj sajma po prvredu i sam grad. Mogu samo da kažem da smo 2016. godine došli do podatka da samo na snovu pdv-a sajam generiše 2,4 milijarde dinara državi i gradu. Ali ti podaci će 2017. i 2018. godine biti još bolji jer su nam i manifestacije u tom periodu bile još uspešnije, ističe Ivković.
Prostor je specijalno za ovu priliku renoviran i spreman za ponovno otvaranje. U poluintimnoj atmosferi posetioci su imali priliku da se upoznaju sa bogatom kolekcijom vina, čiji najveći broj čine ona starije berbe.
- Vinoteka je otvorena davne 1996. godne, a danas sa ponosom možemo da se pohvalimo da broji oko 3500 boca. To su vina uglavnom starije proizvodnje od 1990. - 2000. ističe Tatjana Živković, domaćin Vinoteke.

Prostor, koji je renoviran specijalno za ovu priliku, ima kapacitet da primi 6000 boca.
-Najveć broj flaša je dobijen putem donacija, retko koja je ovde dospela kupovinom. Veliki je broj vina koja su kod nas završila kao pokloni stranih ambasadora tokom obilaska naše države. Posebno bismo istakli da nam je najstarije vino iz 1955. godine, poreklom iz Maribora. Tu su i strana nagrađivana vina, a imaćete priliku da degustirate Vranac iz 1990. godine, ponosno ističe Tatjana Živković.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 

Beogradska Vinoteka, takođe, može da se pohvali i time da je svoja vina, u više navrata, davala u humanitarne svrhe. Prema podacima domaćina, na aukcijama su vina dostizala cenu i preko 1000 evra.

Odmah po otvaranju vinoteke, posle čega je postala dostupna viđenijim gostima Sajma, otvorena je i knjiga utisaka u kojoj je prvi zabeležen 11. novembra 1996. godine. Svoje iznenađenje i duševljenje, viđenim, iskazali su mnogobrojni visoki državni službenici, domaći privrednici, poznati izlagači, političari, funkcioneri sajamskih organizacija.

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve