Ekonomija
12.06.2018. 13:16
Blic

U ARILJU 250 DO 400 NOVIH RADNIH MESTA: Turci grade fabriku sirovina od eko kože

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Turska kompanija „Erteks“ koja izrađuje sirovine od eko kože otvoriće svoj pogon u Arilju i zaposliti, kako je najavljeno, između 250 i 400 radnika.

Povodom ovoga, direktor ove kompanije Mustafa Leventoglu sa predsednikom opštine Arilje Zoranom Todorovićem potpisao je memorandum o saradnji. Turčin je između ostalog najavio da će nova fabrika zadovoljavati sve ekološke standarde.

- Za mesec dana počinjemo izgradnju fabrike koju ćemo opremiti najsavremenijom tehnologijom. Osim postojećih, kupljeni su i dodatni filteri za prečišćavanje otpadnih voda koji su i iznad standarda EU. Plan je da se 80 odsto proizvodnje izveze na evropsko i rusko tržište i da mesečni izvoz bude preko dva miliona evra - kazao je Leventoglu.

Zoran Todorović kazao je da je Arilje tragalo za investitorima iz delatnosi koja nije zastupljena u ovoj opštini.

- Saradnja sa „Erteksom“ je pun pogodak i nadam se da će, pored toga što je prestonica maline i tekstila, Arilja uskoro postati i prestonica eko kože u Srbiji. Dobićemo od 250 do 400 novih radnih mesta a zaposleni neće imati platu ispod republičkog proseka - rekao je predsednik ariljske opštine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve