Ekonomija
03.04.2018. 16:40
R.E./Foto Beogradski sajam

U HALI 1 BEOGRADSKOG SAJMA: Počeo sajam nautike i hortikulture

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U susret Uskrsu, jubilarni, 40. Medunarodni sajam nautike, lova i ribolova otovoren je danas i trajaće do 7. aprila 2018. godine.

Sajam nautike otvoren je zajedno sa Sajmom hortikulture tačno u 11.30 časova, u hali 1 Beogradskog sajma. Sajmove je svečano otvorio Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beogradski sajam/Promo

Ova specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nauticku, kamp i outdoor opremu, spremna je u narednim danima da se prikaže u svom najraskošnijem i najprostranijem izdanju do sada. To znači da će na svim onim gliserima, jahtama, jedrilicama, čamcima, skuterima, brodskim i vanbrodskim motorima, opremi za sportove na vodi, školama jedrenja, čarterima, nautičkom turizmu i drugim letnjim vodenim zadovoljstvima, kojima će na raspolaganje biti stavljene ogromne hale 1 i 4 Beogradskog sajma, ali i otvoreni prostor između hala i reke Save, moći da nam pozavide i svetski poznate morske marine i turističke destinacije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beogradski sajam/Promo

Ipak,značajan deo izlagačkog programa prilagoden je i ljubiteljima Save, Dunava i ostalih segmenata nama dostupnije rečne nautike.

Pod aktivističkim sloganom Isplovi, zabaci, ulovi, posetioci ce moći da iskoriste i tradicionalnu berzu polovnih plovila, onima koji to vole biće predstavljene poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, a podrazumeva se da je sve zaćinjeno neizostavnim ekološkim i bezbednosnim temama u vezi sa vodom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beogradski sajam/Promo

Ucešće namanifestaciji najavilo je više od 80 izlagača sa oko 100 plovila. Među njima su i predstavnici najpopularnijih domaćih i svetskih brendova, uključujući i one najrenomiranije u sektoru ekskluzivnih plovila, kao što su Monterey 378, Cranchi 30, Bavaria 29, Beneteau Antares 30S, See Ray, Jeanneau, Sealver...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beogradski sajam/Promo

Da manifestacija postaje sve interesantnija na međunarodnom planu potvrđuje učešće premijernih izlagača iz Italije i Turske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Pored stalnih izlagača kao što su CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V i drugi, pojaviće se i neki novi kao što su Efel Motors, Focus, AS Labruna, ENC Star Trade itd.

Kompletan nautički program - od jahti i glisera, preko brodskih i vanbrodskih motora, do nautičke i ostale opreme za sportove na vodi- biće smešten u hali 1.

Poseban akcent je stavljen na lov i ribolov, kod kojih je ekspanzija svake godine sve uočljivija. U ovom segmentu, koji jedni smatraju hobijem a drugi sportom, distributeri predstavljaju lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, te štapove za pecanje i sav drugi ribolovački pribor. Posetioci koje više nego drugi zanima ovaj segment sajamskog izlagačkog programa, svoju zadovoljštinu naći će u hali 4 Beogradskog sajma. A tamo će ih, pored ostalih sačekati brendovi kao što su Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar i mnogi drugi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beogradski sajam/Promo

Već po tradiciji, bogat prateći program - stručna predavanja (posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture), promocije, demonstracije, radionice, izložbe, relevantna nautička literatura - jedno je od osnovnih obeležja Sajma nautike, lova i ribolova. Značajan strucni program opet će imati Mašinski fakultet, odnosno tamošnja Katedra za brodogradnju, kao i Muzej africke umetnosti sa novimizložbama.Oružari najavljuju i virtuelno strelište,za ljubitelje ovog sajamskog segmenta.

Posebna pogodnost je činjenica da se u isto vreme kada i Sajam nautike, lova i ribolova održava Sajam hortikulture, pa će posetioci u ovom sajamskom uskršnjem paketu moći dodatno da uživaju.

Radno vreme sajma bice od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana trajanja sajma, 7. aprila, od 10 do 18 časova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beogradski sajam/Promo

Cena pojedinacne ulaznice je 300 dinara, grupne 200, a parkinga 100 dinara po satu.

Ulaznica za Sajam nautike važi iza Sajam hortikulture.

Zajednicko otvaranje Sajma nautike i Sajma hortikulture bice u utorak u 11.30 casova, u hali 1 Beogradskog sajma. Sajmove ce svecano otvoriti Velimir Stanojevic, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve