Ekonomija
08.12.2017. 15:47
Beta

Ukinuto rešenje o pokretanje stečaja u Srpskoj fabrici stakla

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
 
Stečajni upravnik otpustio 240 radnika

Privredni Apelacioni sud je ukinuo rešenje o pokretanju stečajnog postupka u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu i stekli su se uslovi da se nastavi proizvodnja u punom kapacitetu i pronađe strateški partner, rečeno je danas agenciji Beta u tom preduzeću.

Stečaj Staklare otvoren je u septembru ove godine, na osnovu rešenja Privrednog suda u Kragujevcu. Stečaj je pokrenula čačanska firma Vaksilium Balkan, osnovana februara 2017. godine, koja je prijavila potraživanja od 47 miliona evra.

Pre uvođenja stečaja fabrika je imala 825 radnika, a stečajni upravik je otpustio 240, smanjio zarade i proizvodnju za 70 odsto.

Paraćinsku fabriku je 2015. godine od bugarske firme Glas industri preuzela kompanija CPR Impeks koja se bavi prodajom naoružanja i vojne opreme.

CPR će, kako je rečeno Beti, uspeti da obnovi proizvodnju Staklare u punom kapacitetu, bez prodaje imovine.

"Završićemo i pregovore s dva najveća proizvođača stakla u svetu", naveli su u toj kompaniji i dodali da je CRR Impeks kupio Srpsku fabriku stakla sa dugovanjima od 105 miliona evra i da je, do proglašenja stečaja, izmiren dug od 77 miliona evra, a fabrika je otplaćivala sve mesečne obaveze.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve