Ekonomija
29.06.2018. 13:51
R.E./Politika

USTALI PROTIV SRBIJE: Evropski proizvođači čelika tuže Evropsku komisiju zbog antidamping istrage

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Uruženje evropskih proizvođača čelika „Evrofer” pokrenulo je tužbu protiv Evropske komisije (EK) pred Evropskim sudom pravde u Luksemburgu zbog antidamping istrage koju je administracija u Briselu vodila protiv Srbije i još četiri zemlje koje nisu članice Evropske unije (EU).

Ovu informaciju potvrdio je juče za „Politiku” Šarl de Luzinjan, portparol „Evrofera”, čije sedište se nalazi u Briselu. Nezadovoljni činjenicom da našoj zemlji nisu uvedene carine na izvoz čelika, predstavnici „Evrofera” su još 29. decembra prošle godine tužili EK i od suda u Luksemburgu traže da poništi odluku iz oktobra prošle godine. Tom odlukom, Srbija nije kažnjena i nisu joj uvedene antidamping mere na izvoz čelika.

Kako je De Luzinjan istakao u izjavi za „Politiku”, Evrofer sumnja da je administracija u Briselu napravila ozbiljne propuste tokom vođenja ove antidamping istrage.

– Informacija o tome da smo podneli tužbu je javno dostupna. Ali, ne mogu da vam kažem ništa više od toga, jer je sudski proces u toku i ne možemo da ga komentarišemo – rekao je De Luzinjan.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve