Scena
13.07.2018. 10:00
R.E./Foto: Promo

DUNAV FILM FESTIVAL – SMEDEREVO 2018. Filmski Festival podunavskih zemalja 18. – 23. avgusta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najznačajnija aktuelna ostvarenja sedme umetnosti koje je iznedrila kinematografija podunavskih zemalja biće premijerno prikazana na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu „Dunav film festival – Smederevo 2018“, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u Centru za kulturu grada Smedereva povodom najave manifestacije.

„Dunav film festival“, koji će se prvi put održati i to u srednjovekovnoj prestonici srpske despotovine, u periodu od 18. do 23. avgusta, pružiće priliku ljubiteljima filma da se upoznaju sa nekima od najznačajnijih aktuelnih filmskih ostvarenja nastalih u deset država kroz koje protiče Dunav.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Konferencija za stampu povodom predstojeceg Filmskog festivala "Dunav film fest"Foto Nenad Zivanovic

“Smederevo će od ovog leta biti bogatije za još jednu kulturnu manifestaciju. Izuzetno smo ponosni što imamo priliku da ugostimo međunarodni filmski festival i da naš grad pretvorimo u mesto afirmacije ovog umetničkog izraza, relevantno za kulturni život naše zemlje , kao i regiona”, rekao je Dragoljub Martić – direktor Centra za kulturu Smederevo i organizator festivala.

“Inovativnost, raznolikost u umetničkom izrazu, promišljanju i temama, ali i aktuelnost su osnovni parametri u odabiru filmova koji će biti prikazani publici pored same geografske odrednice koja sama po sebi donosi sve to u jednom”, izjavio je g. Jugoslav Pantelić – direktor Jugoslovenske kinoteke i umetnički direktor Festa, gost selektor 2018, i dodao: “kinematografije podunavskih zemlja imaju mnogo toga da ponude filmskoj publici i pravo je zadovoljstvo učestovati u projektu i birati naslove koje će premijerno biti prikazani tokom trajanja festivala.“

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Konferencija za stampu povodom predstojeceg Filmskog festivala "Dunav film fest"Foto Nenad Zivanovic

“Pružiti priliku filmovima koji nisu dobili svoje mesto u bioskopskim salama da žive svoje život na festivalu bila je osnovna ideja prilikom osmišljavanja manifestacije, rekao je g. Igor Stanković – idejni tvorac festivala i dodao: “bogatstvo kinematografija dunavskog sliva je neisrcpan resurs koji smo želeli da podelimo sa našom publikom.”

Festival se ove godine održava i organizuje uz podršku grada Smedereva, a u izvršnoj produkciji Centra za kulturu ovoga grada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
5°C
30.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve