Scena
27.09.2018. 12:40
Kristina Kecman

LEGENDARNI FLOJD PONOVO VOZI: U subotu premijera digitalizovane „Nacionalne klase“

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Digitalno restaurirana verzija kultnog filma „Nacionalna klasa“, biće premijerno prikazana pred beogradskom publikom u subotu, 29. septembra, u Studentskom parku, u Beogradu.

Publiku će od 19 časova zabaviti „Beogradski jazz orkestar“, a prisutni će moći da uživaju u izvođenju čuvene muzike iz filma poput poznate numere „Flojd“, dok projekcija filma počinje u pola devet uveče.

Ovaj jugoslovenski klasik iz 1978. godine i jedan od najpopularnijih srpskih filmova, snimljen je u režiji Gorana Markovića i u produkciji Centar filma, a digitalnu verziju je omogućio projekat „Vip Kinoteka“. Okosnicu priče čini glavni junak  Flojd, vozač Nacionalne klase, koga tumači Dragan Nikolić.  Nezaboravne uloge u ovom filmu su ostvarali i Bogdan Diklić, Gorica Popović, Aleksandar Berček, Voja Brajović, Bora Todorović, Rade Marković, Irfan Mensur i mnogi drugi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

„Mislim da je ovo izuzetan projekat, koji pokazuje da naša kultura ima mesto, i da bi takvih projekata trebalo da bude više. Zaista se divim „Kinoteci“ i svim ljudima koji ovo vode, pokazali su da nam je stalo do istorije, i da ona mora biti sačuvana. Videti revitalizaciju „Nacionalne klase“  je divan osećaj, posebno mi je drago što se u moru problema sa kojima smo suočeni, nešto ovako pozitivno ostvarilo“, ističe Gorica Popović za Ekspres nedeljnik.

Ovo ostvarenje poznato je i po muzici iz filma, koju je komponovao Zoran Simjanović, tekstove je pisala Marina Tucaković, a izvođači su neka od najpoznatijih imena u regionu – Dado Topić, Slađana Milošević, Oliver Mandić, Oliver Dragojević, Laboratorija zvuka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Specijalne projekcije filma „Nacionalna klasa“, za beogradsku publiku biće organizovane 30. septembra, od šest i pola devet sati, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke. Svi zainteresovani će moći da preuzmu ulaznice na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
16.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve