Scena
16.05.2016. 09:55
ekspres

RASEL KROU U KANU: Ne priznajem Stanislavskog, imam svoj metod glume!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Novozelandski glumac Rasel Krou, koji se pojavio na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu zbog projekcije svog novog filma "Nice guys", iskreno je pričao o svom glumačkom pozivu.

Holivudska zvezda Rasel Krou gostujući na Kanskom filmskom festivalu kritikovao je glumačku školu slavnog ruskog reditelja i teoretičara Konstantina Stanislavskog, koja se izučava duže od 100 godina i predstavlja osnov savremene tehnike glume u pozorištu i na filmu.

- Gluma nije komplikovana, samo treba da radite na svoj način - poručio je slavni "gladijator".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

- Ja čak ni ne znam šta je u osnovi metode Stanislavskog, ali nije mi ni stalo da saznam. Citiraću slavnog Lorensa Olivijea: "Nauči dobro tekst i ne lupaj gluposti". U glumi koristim "metod Rasel Krou" - rekao je poznati glumac odgovarajući na pitanja novinara da li primenjuje metod Stanislavskog, koji je preuzeo i Li Štrasberg, a čiju su školu glume pohađali Džek Nikolson, Al Paćino, Džoni Dep...

Krou je na najpoznatijoj smotri filmova na Azurnoj obali promovisao ostvarenje "The Nice Guys" u kojem tumači glavnu ulogu sa Rajanom Gozlingom. Radnja komedije, koju je režirao Šejn Blek, odvija se u Los Anđelesu 70-tih godina prošlog veka, a Krou igra nemilosrdnog uterivača dugova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FINI MOMCI Rajan Gozling i Rasel Krou na Kanskom festivalu predstavili prvi zajednički film

Jedan od novinara primetio je da se na platnu oseća neverovatna hemija između Kroua i Gozlinga kao da su do sada zajedno snimili deset filmova, a ne samo jedan.

- "Alexa" (digitalna filmska kamera) ima novu funkciju - stvara hemiju među glumcima - našalio se Gozling.

- Mi nismo uopšte bili zajedno na setu. Ja sam sve odradio na Novom Zelandu, a koristili smo digitalne efekte da se spojimo - nastavio je Krou da se šali sa novinarima.

Inače, proteklog vikenda u Kanu je novo ostvarenje predstavio i trostruki dobitnik Oskara Stiven Spilberg.  Avanturistički film"BFG" zasnovan je na klasiku za decu britanskoga pisca Roalda Dala.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TROSTRUKI OSKAROVAC NA KROAZETI Spilberg sa ekipom filma "BFG"

Holivudski reditelj se u razgovoru sa novinarima osvrnuo i na prizor koji je video u Kanu - veliki broj siromašnih i migranata koji na ulicama prodaju jeftine sitnice.

- Svi mi verujemo u magiju. Što je gore u svetu, to više moramo da verujemo u magiju - rekao je Spilberg.} else {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve