Scena
27.04.2018. 12:15
R.E./Foto: Promo

U JUGOSLOVENSKOJ KINOTECI: Projekcija filma " Skrivena ljubav". 30. aprila

1.jpg

Film Skrivena ljubav (Call me by your name), Luke Gvadanjina, beogradska publika moći će da vidi u Jugoslovenskoj Kinoteci u Uzun Mirkovoj 1, 30. aprila od 20:30 časova, a nakon toga svakog dana od 3 – 7. maja u terminima od 18 i 20:30. 30. aprila film se prikazuje u okviru ciklusa velikani svetskog filma, koji je ovog meseca posvećen Džejmsu Ajvoriju, ovogodišnjem dobitniku Oscara za najbolji adaptirani scenario.

Skrivena ljubav

Pored toga film je bio nominovan u još tri kategorije za nagradu Oscar: za najbolju glavnu mušku ulogu (Timoti Šalame), za najbolji film i najbolju muziku (Sufjan Stivens).

Radnja filma smeštena je u leto 1983 na sever Italije i prati Elia, naprednog sedamnaestogodišnjaka koji provodi dane u porodičnoj vili iz 17 veka. Jednoga dana u vilu stiže i Oliver, šarmantni američki naučnik, koji radi na svom doktoratu, i koji pomažeEliovom ocu. Usred suncem okupanih predela pejzaža, Elio i Oliver otkrivaju raskošnu lepotu požude, koja se rađa tokom leta i koja će promeniti njihove živote.

1

Film je snimljen na 35-mm traci, što predele severne Italije čini neodoljivijim.

U filmu igraju: Armi Hamer, Timoti Šalame, Majkl Stalbarg, Amira Casar, Ester Garel. Film je, kod nas, prikazan samo u okviru ovogodišnjeg FEST-a i kako neće biti na redovnom repertoaru u bioskopima, ovo je jedinstvena prilika da u Jugoslovenskoj kinoteci film vidite na velikom platnu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
08.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve