Sport
03.04.2019. 15:35
Mihailo Paunović

DA LI JE MITROVIĆ NAJVEĆI PROMAŠAJ PREMIJER LIGE: Ponikao u Partizanu, potrebno mu je čak 11 šuteva za gol

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sve je počelo bajkovito. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitorović je početkom 2018. stigao u drugoligaški Fulam kao neželjeni otpadak prvoligaša Njukasla.

Tamo je u 17 utakmica postigao 12 ključnih golova za senzacionalni povratak Fulhama u Premijer ligu. Mitrović je u leto 2018. godine dostigao vrhunac svoje karijere.  Sa našom reprezentacijom je otišao na SP, a kada se vratio iz Rusije, Fulam ga je otkupio za 32 milijuna eura i učinio glavnom zvezdom ekipe.

I to kakve ekipe. Nikad bogatije. Uprava je prepznala momenat i obezbedila istorijski budžet od čak 130 miliona evra, za nove igrače.

Sve je delovalo da će sezona u najjačoj ligi sveta biti bajkovita. Idealna. Možda istorijska. Tako je i počela. Fulam je u prvih par kola predstavljao tvrd orah za velike klubove, a Mitorivić je suvereno držao prvu poziciju na listi strelaca. U prvih šest kola postigao je čak pet golova.

Međutim, stvari su ubrzo krenule nizbrdo. San se pretvorio u košmar. Mitroviću je golgeterska sreća okrenula leđa, a njegova ekipa je tonula sve dublje i dublje.

Sa napuštanjem golgeterske sreće, Mitrović je počeo da pokazuje svoj stari, prepoznatljivi karakter. Na času joge na koju ga je tadašnji trener Ranieri poslao da se riješi problema s kontrolom bijesa, za vrat je uhvatio suparnika u napadu Aboubakara Kamaru.

Mnogi su se tada setili reči koje je bivši napadač Partizana ranije izrekao o sebi samom: "Otac mi kaže da nisam fudbaler, bih bio kriminalac ili kik-bokser. Uvek sam donosio glupe odluke i upadao u probleme. Radio sam sve suprotno od onoga što su mi govorili."

Mitrovićevim problemima tu nije bilo kraja. Golove je postizao sve ređe. Iako je u prvih šest utakmica postigao pet golova, za drugih pet mu je trebalo čak 26 mečeva.

Poslednji je postigao čak 29. januar, kada je na utakmici protiv Brajtona bio dvostruki strelac. Ta utakmica je ujedno bila i poslednja na kojoj je Fulam pobedio.

 

Ruku na srce Mitrović se trudio.Jako. Možda i previše. U 32 utakmice u Premijer ligi uputio je rekordnih 111 udaraca. S obzirom na to da je postigao 10 prvenstvenih golova, znači da mu za jedan pogodak treba čak 11 udaraca na gol!

Golgeterska kriza prisutna je i u reprezentaciji, gde u poslednje vreme pruža dosta lošije partije u odnosu na ono na šta nas je navikao.

Sve je počelo bajkovito, međutim.. Uvek to čuveno "međutim" koje pobija sve što je napisano pre toga. Nepunih godinu dana kasnije Fulam je od potencijalno najvećeg iznenađenja lige, postao njeno najveće razočarenje. Nikad u istoriji Premijer Lige nije se dogodilo da ekipa koja je potrošila toliko bogatstvo ispadne u niži rang nekog takmičenja, u tako kratkom vremenskom periodu.

Nije pomogla ni odrešena kesa uprave kluba. Nije pomogao ni Mitrović ni Jokanović.. Stiče se utisak da objica nisu odgovorili na svoje zadatke. Jokanovićeva epizoda u ekipi iz Londona je odavno završena. Ostalo je da vidimo kako će se završiti Mitrovićeva. Novi klub, ili nova borba za plasman u Premijerligu. Pitanje je sad.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
17.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve