Sport
30.08.2018. 17:02
R.E./Beta

NAVIJAČI VOJVODINE POZIVAJU NA BOJKOT: Prvi put u 104 godine dugoj istoriji FK Vojvodina, neće imati podršku svojih pristalica

navijaci-vojvodine.jpg
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Građani Novog Sada privrženi fudbalskom klubu Vojvodina, ocenili su danas u otvorenom pismu da rukovodstvo kluba i nadležni organi ignorišu njihove apele i obraćanja o problemima navijača Vojvodine na stadionu i zbog toga pozvali sve da bojkotuju predstojeću utakmicu protiv Crvene Zvezde.

"Obaveštavamo čitavu sportsku javnost da, prvi put u 104 godine dugoj istoriji FK Vojvodina, naš klub na predstojećem derbiju protiv Crvene zvezde neće imati podršku svojih pristalica", piše u pismu potpisanom sa "Građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina".

Oni su u više apela tokom poslednje dve nedelje ukazali na problem sa kojim se suočavaju "svi vojvodinaši", a to je da nakon utakmica svog tima na stadionu "Karadjorđe" u Novom Sadu ostaju zatvoreni nekad i po dva sata nakon meča.

"U takvim situacijama, često nam nije dozvoljeno čak ni da koristimo toalet, a ovakve policijske torture nisu pošteđeni ni deca, kao ni naši stariji sugrađani i gledaoci koji pate od hroničnih oboljenja", ponovili su obožavaoci FK Vojvodina.

Dodali su da ih posebno boli što se u vezi sa njihovim apelima u prethodnom periodu nije se oglasio niko od nadležnih organa i uprava FK Vojvodina, za koju kažu da "nije pokazala skoro nikakvu zainteresovanost za rešavanje ovog problema".

"Takav indiferentan pristup i odnos prema gradjanima Novog Sada privrženih FK Vojvodina je nešto što svakako nismo očekivali od rukovodstva kluba sa tako dugom i bogatom istorijom", dodali su u pismu.

Pozvali su "sve kojima je grb Vojvodine u srcu" da ne prisustvuju predstojećem meču Super lige Srbije izmedju Vojvodine i Crvene zvezde, jer bi to značilo "da pristaju na dosadašnje maltretiranje vojvodinaša od strane policije i tretiranje navijača Vojvodine kao građana drugog reda".

Pozvali su sve da umesto na meč, dodju na poslednji trening kluba pred utakmicu, u subotu 1. septembra u 18.30 časova na stadionu "Karadjorđe" i tako daju podršku fudbalerima.

Utakmica Vojvodine i Zvezde igra se u nedelju 2. septembra od 19 časova u Novom Sadu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve