Sport
31.10.2018. 14:55
R.E./Novosti

NENAD BJEKOVIĆ: "Sergej je u Rusiji proveo više vremena u kontaktu sa agentima, nego što se bavio drugim stvarima"

ekspres-fudbaler-bjekovic01-public.jpg
Izvor: Public /

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković rekao je da ne postoji problem sa Nemanjom Matićem i da će biti na spisku reprezentacija za odlučujuće utakmice u Ligi nacija protiv Crne Gore i Litvanije u Beogradu.

Matić je pre gostovanja Crnoj Gori i Rumuniji u Ligi nacija na društvene mreže objavio poruku "Da je svestan da će Srbija ponovo da ga izda" i izazvao veliku polemiku javnosti, ali do sada nije otkriveno na šta je tačno mislio.

- Nije me uopšte zabrinula njegova poruka preko društvene mreže i ne postoji bojazan da ćemo ostati bez još jedne vedete nacionalnog tima. Čuli smo se Matićem, sve smo rešili i razjasnili, ne vidim problem da on i dalje bude na spisku kandidata za reprezentaciju - rekao je Bjeković za agenciju Anadolija.

Van nacionalnog tima su Matija Nastasić i Luka Milivojević, koji su javno imali mnogo zamerki na račun selektora Mladena Krstajića.

- Ne bi ni tu smelo da bude problema. Mi iz sportskog sektora, pre svega Darko Kovačević i ja, pokušavamo da stvorimo uslove da Srbija zaigra u najjačem mogućem sastavu. Sada je samo pitanje ko je tvrdoglaviji, ti igrači ili selektor. Ali, u interesu srpskog fudbala niko ne sme da se stavi iznad nacionalnog tima. Treba biti mudar i pametan.

Kako je naglasio, plan u Ligi nacija je da se napravi uigravanje nove generacije i pruži šansa mladim igračima koji su kao omladinci bili šampioni Evrope i sveta.

- Želimo da se uverimo na koga od njih možemo da računamo za pozicije koje pokrivaju Milivojević, Tadić, Matić... Niko nije otpisan, pa ni Branislav Ivanović. Igra sjajno u Zenitu, pratimo sve kandidate. Samo Krstajić zna ko će biti na spisku.

Za vezistu Lacija Sergeja Milinković-Savića kaže da je puno razgovarao sa njim i da će brzo prevazići krizu.

- Nekima morate da uđete u glavu i da se stavite u njihov položaj da bi vam bilo jasno zašto igraju slabo. Nije lako u godinama Sergeja ostati imun na priče koje su kružile tokom Svetskog prvenstva, u Rusiji je proveo više vremena na telefonu i u kontaktu sa agentima, nego što se bavio drugim stvarima. Sada kada je konačno rešio svoj status i stavio paraf na novi ugovor sa Lacijom, ubeđen sam da će brzo prevazići krizu i ponovo zaigrati na nivou iz prošle sezone. Sergej svakako nije zaboravio da igra fudbal, poseduje ogroman potencijal i vrlo brzo će ga pokazati na delu - završio je Bjeković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
16.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve