Vesti
24.05.2016. 19:10
ekspres

TOTALNI HAOS U PARTIZANU: Prekinuli skupštinu, izbegli tuču

Žestoke svađe, često na ivici fizičkog obračuna, pokazale da su dosadašnji saradnici zaratili na krv i nož pa će u roku od mesec dana biti određen novi datum izborne skupštine

BEOGRAD Vanredna Izborna Skupština Fudbalskog kluba Partizan, na kojoj je u utorak trebalo da bude izabran novi predsednik kluba, prekinuta je posle mnogo nesuglasica, svađa i uvreda.

- Mi posle 80 minuta ništa ne možemo da se dogovorimo- rekao je predsedavajući Vladimir Vuletić pozivajući se na poslovnik.

Skupština je obilovala uvredama i svađama dve strane - kandidat aktuelnog rukovodstva je Ivan Ćurković, a opozicije okupljena u "Crno-belu familiju" Nenad Bjeković.

Opozicija je tokom svih 80 minuta imala je primedbe na rad i formiranje radnog predsedništva, kao i na način prebrojavanja glasova, validnost ovlašćenja itd.

- Na šta ovo lici, na pijacu? Vi ste divljaci", poručio je Milošević predsedniku Nadzornog odbora Vladimiru Vuletiću.

Pored toga, Miloševic je nasrnuo na generalnog sekretara Sportskog društva Partizana Milana Obućinu i pokušao da se fizički obračuna, ali je sprečen u tome.

To nije jedini incident jer su u sukobu bili i sadašnji generalni direktor Miloš Vazura, i Dragan Ðurić, bivši predsednik Partizana, koji sada podržava Bjekovića Vazura je pitao đurića zašto je ostavio toliki dug.

Jedina svetla tačka današne Skupštine bio je govor nekadašnjeg fudbalera Gordana Petrića, koji je rekao da je klubu potrebno jedinstvo, a ne svađa i uvrede.

- Neke ljude prvi put vidim i najbučniji su ovde. Ne možemo da se dogovorimo oko običnih stvari, a znamo se 30 godina. Svi mi bismo morali da se ujedinimo. Ko god da bude predsednik mora da se poštuje, ovde su ljudi čije sam sličice skupljao. Ako u ovom smeru ide klub, pustiću bradu i brkove i otići na planinu- poručio je Petrić.

Dugogodišnji funkcioner Žarko Žečević rekao je da je prekid Izborne Skupštine bruka i sramota za klub, ali i da je očekivao pretnje i ucene opozicije.

- Jako mi je teško da rečima opišem u kakvom se emotivnom stanju nalazim kad vidim da jedan veliki Partizan, jedan klub u kome sam dugo godina, doživi ovakvu sudbinu. Mislim da je to strašno poražavajuće, dno dna- rekao je Zečević novinarima na Teleoptiku.

Nenad Bjeković rekao je da je očekivao ovakav splet događaja i prekid Izborne Skupštine, ali da je spreman na dogovor kako bi se rešile nesuglasice.

U roku od mesec dana biće određen novi datum Izborne Skupštine.

 var d=document;var s=d.createElement('script');

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
20°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve