Sport
14.09.2018. 13:41
R.E./B92

ZVEZDAN TERZIĆ: "Marakana" će morati da se ruši i da se gradi nov stadion

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pričao je o dugoročnim planovima kluba, a jedan od njih tiče se stadiona "Rajko Mitić".

Odavno je jasno da će popularna "Marakana" morati za nekoliko godina da se rekonstruiše kako bi pratila UEFA i FIFA standarde, ali je Terzić najavio i rušenje kao vrlo verovatniju opciju.

Terzić za sada najavljuje dodatne radove na prilagođavanju "Marakane" evropskim standardima, ali još jednom naglašava da je rušenje neizbežno.

"Mi ćemo ući u rekonstrukciju, međutim, svaki početak posla otvara tri nova posla. Pa tri nova otvaraju devet novih. U principu, mnogo je skuplje rekonstruisati. Sada dobijamo licencu UEFA, ali dugoročno, u periodu 5-10 godina, "Marakana" će morati da se ruši i da se gradi nov stadion, jer je neuslovna za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će UEFA biti sve zahtevnija". 

Stadioni se u današnje vreme prave da budu više od sportskog terena, već moderni tržni centri sa komercijalnim sadržajima. 

"Marakana ne može da bude to jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju: Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderan, nov, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana. To je jedno rešenje", rekao je Terzić gostujući na TV Kopernikus.

Direktor Zvezde je o tome već razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

"Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dođeš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje".

Terzić je za predstojeću jesen prvo najavio ugradnju automatskih ulaza koji će onemogućiti ulazak na stadion navijačima bez kupljenje ulaznice, što je pre nekoliko meseci na svom stadionu u Humskoj 1 uradio najveći rival Partizan, a što će klub koštati oko 600.000 evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve