Hronika
30.10.2019. 19:17
R. E. / TV Prva

AMBASADOR U IRANU O POVRATKU OTETE DECE: Plakali su i kad su se opraštali od oca

tan2019-10-29_11337445_1-1.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Dragan Todorović, ambasador Srbije u Iranu, koji je doveo troje dece Slavice Burmazović u Beograd, ispričao je za TV Prva da plakanje na aerodromu "Nikola Tesla" nije bilo prvo, jer su deca plakala i kada su se opraštala od oca, koji ih je pre četiri godine odveo od majke.

Todorović je rekao da je veliki i važan deo posla jer su deca u Iranu bila bez važećih dokumenata.

"Njihov otac faktički se krio u Teheranu jer nije imao dokumenta, a u međuvremenu i su i deci istekla dokumenta. Morali smo taj problem da rešimo, poštujući iransko zakonodavstvo i na kraju smo uspeli. Deca su dobila saglasnost iranskih organa da mogu da otputuju", kazao je ambasador, prenosi b92.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Upitan da li mu je bilo teško, Todorović kaže da je radio svoj posao, ali da jeste bilo teško jer su u pitanju deca, koja su se isto tako emotivno, kao i u Beogradu, oprostila od oca.

"To su deca koja su promenila sredinu kad su odvedena u Tursku, potom u Iran i sad opet menjaju sredinu. Srećni su što su došli da vide majku i trebaće im vremena da se i ovde prilagode", rekao je ambasador.

Opisujući put od Teherana do Beograda, Todorović kaže da su noć proveli na aerodromu u Dohi, a da je s njima bila i žena koja radi u ambasadi Srbije u Teheranu.

https://www.youtube.com/watch?v=OsziodHlFZI

Povezane vesti - POSLE ČETIRI GODINE: Oteta deca Slavice Burmazović stigla u Beograd

"Predložio sam da i ona ide zbog potrebe ženske dece i ona je puno pomogla. Deca su u avionu igrala igrice, gledala film i malo spavala. Dalje ste videli šta je bilo”, ispričao je ambsador.

Na pitanje šta će sada biti s ocem otete dece, Todorović napominje da to zavisi od zakonske procedure, jer je sud u Turskoj doneo odluku da se deca vrate majci, što on nije učinio nego ih je na nezakonit način odveo u Iran.

"Sada bi sud trebalo da bude obavešten da su deca vraćena, a on će, na žalost po njega, trpeti zakonske posledice", rekao je ambasador Todorović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve