Hronika
30.08.2018. 12:43
R.E./Alo.rs

AUSTRIJSKA POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Srpsko-bosanki klan prao novac i koristio pašoše mrtvih ljudi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bezbednosne službe Nemačke i Austrije su pokrenule istragu zbog sumnje da se na njihovoj teritoriji peru velike sume novca i da iza toga stoji takozvani kavački klana.

Bečki i Ofenbaški agenti pretresli su više lokacija i došli do tragova koji dovode u sumnju vođe "kavčana" koji peru milione u tim gradovima otvarajući folkoteke i restorane.

Tokom pretresa više objekata pronađeno je nekoliko pasoša na ime državljana Srbije i Bosne i Hercegovine koji su ubijeni. Te pasoše su, navodno, koristili članovi "kavačkog" klana.
Kako Dan saznaje, pasoši su korišćeni na aerodromu u Prištini.

Jedan od vođa kavačkog klana,najbliži rođak Slobodana Kašćelana, a Austrijska policija je u nekoliko navrata pretresala restorane u blizini aerodroma Švehat za koje veruju da su u njegovom vlasništvu.

Folkoteke i restorani su registrovani na ljude koji nemaju kriminalni dosije, a glavne poslovođe su M.P. iz Berana, M.M. sa Cetinja, P.S. iz Smedereva i A.G. iz Mojkovca.
Sumnja se da su upravo ova lica zadužena za stavljanje novca u legalne tokove

Austrijska policija je u junu prošle godine sprovela raciju u jednom stanu u bloku 10 zbog sumnje da se tamo krije Kašćelan, kom se pred Višim sudom u Podgorici sudi u odsustvu po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva u kojoj se navodi da je on na čelu grupe koja se tereti za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca, piše Alo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve