Hronika
23.06.2022. 14:21
R.E.

Horgoš

Automobil pun brendirane robe zaustavljen na granici

5
Izvor: MUP

Carinici su, u saradnji sa policijom, 19. juna 2022. godine na ulazu graničnog prelaza Horgoš otkrili pokušaj krijumčarenja nove garderobe, obuće i galanterije poznatih robnih marki čija je vrednost procenjena na nešto više od milion dinara.

Stvari poznatih robnih marki otkrivene su u prtljažniku 'BMW X7', austrijskih registarskih oznaka, kojim su muškarac i žena putovali iz Austrije ka Crnoj Gori.  

Odlučili su se za traku obeleženu zelenim semaforom koja je namenjena putnicima koji nemaju ništa da prijave, što su oboje i potvrdili na pitanje carinika. 

1
Izvor: MUP

Međutim, već na početku detaljne kontrole bilo je jasno da to ne odgovara istini. Naime, čim su otvorili prtljažnik, pred službenicima se ukazalo mnoštvo kesa sa oznakama raznih poznatih robnih marki poput ''Louis Vuitton'', ''Dolce & Gabbana'', ''D-Squared'', ''Ralph Lauren''. 

Među stvarima koje su neprijavljene pokušali da unesu u zemlju, mnoge su na sebi još uvek imale etikete sa istaknutim cenama.

1
Izvor: MUP

Bilo je tu i patika, cipela, papuča, ali dosta brendiranih dečijih stvari. Po pojedinačnoj vrednosti izdvajaju se tri torbice marke ''Louis Vuitton'' od kojih svaka košta po 1.300 evra, kao i dva para patika iste marke čija je vrednost 750 evra po paru.

Ministarstvo finansija podsećamo putnike da u Republiku Srbiju za ličnu upotrebu mogu da unesu robu u vrednosti do 100 evra bez naplate uvoznih dažbina i bez obaveze prijavljivanja, ali u slučaju da se radi o vrednijoj robi – prijavljivanje je obavezno, čak i kada je reč o tranzitnim putnicima. 

1
Izvor: Promo
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja
4

Horgoš

06.06.2022. 11:12

Nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja

Srpski carinici su, na prelazu Horgoš, sa Mađarskom, sprečili pokušaj šverca 12 violina od kojih je nastarija iz 1872. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve