Hronika
08.08.2019. 13:55
Tanjug

Britanska ambasada u Skoplju zainteresovana za Morinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Britanska ambasada u Skoplju zainteresovana je za sudbinu bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine, jer poseduje i pasoš te ostrvske zemlje.

"Pomažemo britansko-kosovskom muškarcu koji je uhapšen u Severnoj Makedoniji i planiramo da kontaktiramo lokalne vlasti", saopštila je Britanska ambasada u Skoplju, prenosi makedonski Večer.

Pre nekoliko dana kosovski ambasador u Skoplju Čer Dedaj rekao je da bi izručenje bivšeg člana OVK Srbiji moglo da naruši odnose Kosova i Severne Makedonije, da bi u sredu sud u Skoplju odbacio zahtev Srbije za izručenje Tomora Morine, koga vlasti u Beogradu traže zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu.

Povezane vesti: Tužilaštvo u Skoplju odbacilo zahtev za izručenje Morine

Sud je doneo rešenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju lica T.M. Republici Srbiji, a predmet je upućen Vrhovnom sudu na dalje odlučivanje.

Bivšeg pripadnika OVK makedonska policija uhapsila je 24. jula na graničnom prelazu Blace sa Kosovom po poternici Interpola, koja je izdata na zahtev vlasti Srbije koje Morinu traže zbog sumnje da je kao pripadnik takozvane OVK počinio zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu pre 20 godina.

Zahtev Srbije za ekstradiciju Morine Ministarstvo pravde Severne Makedonije je skopskom krivičnom sudu dostavilo u ponedeljak 5. avgusta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve