Hronika
26.11.2022. 20:32
Beta

Šverc kokaina

Članovi "vračarskog", odnosno "kavačkog" klana uhapšeni u inostranstvu

Hapšenje, droga
Izvor: Shutterstock

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da su među osumnjičenima za šverc kokaina - srpskim državljanima uhapšenim u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, članovi "vračarskog", odnosno "kavačkog" klana.

Pripadnici te organizovane kriminalne grupe su, kako se dodaje u saopštenju, iz Južne Amerike organizovali transport veće količine kokaina u luku Roterdam u Holandiji, odakle je transportovan u belgijski Arlon, gde je i zaplenjeno 115 kilograma te droge.

Uhapšeni su koristili registrovanu kompaniju u Arlonu koja se bavi preprodajom betonskih ploča, u koje su sakrivali po tri paketa sa kokainom, težine od po 1.120 grama.

Ta kriminalna grupa je kokain preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu za dalju prodaju.

U zajedničkoj medjunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, uhapšeno je osam osoba, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je među uhapšenima šest državljana Srbije, jedan Bosne i Hercegovine, kao i jedna neidentifikovana osoba.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pali "Vračarci"
policija, hapšenje

Hapšenje

11.11.2022. 13:37

Pali "Vračarci"

Policija u Beogradu uhapsila je 17 osoba koje se sumnjiče da su izvršile više krivičnih dela, među kojima je i više teških ubustava, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.
Close
Vremenska prognoza
mist
17°C
09.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve