Hronika
14.05.2019. 12:33
R.E./Vjesti/LROnline/Foto:Shutterstock

CRNOGORCI UBIJENI NA SPAVANJU: Škaljarsko - kavački rat stigao do Nemačke

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nemačka policija pokušava da utvrdi ko su napadači i koliko ih je juče u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst - kada su iz vatrenog oružja ubijena dvojica crnogorskih državljanina i dvojica ranjena.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, na spavanju su likvidirani Podgoričanin Darko Mijović i Baranin Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je Alan Kožar.

Zbog toga nemačka policija, nezvanično je rečeno, taj zločin pripisuje ratu crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubica ili više njih oko pet sati izjutra upalo je u kuću u Ulici Amtstrase u gradu Forst u Branderburgu i otvorilo vatru na Mijovića, Jovanovića, Pavićevića i Veškovića.

Nemački mediji preneli su da je policija u kući zatekla užasan prizor, a da je jedan od ranjenih muškaraca helikopterom transportovan u bolnicu.

Nemački mediji pišu da je nedugo nakon ubistva privremeno evakuisano oko 120 stanovnika iz okolnih kuća jer je policija posumnjala da je postavljen eksploziv ispod automobila koje su koristili ubijeni i ranjeni.

Za to vreme stručnjaci za eksploziv uz pomoć robota pregledali su automobile parkirane ispred kuće na uglu ulica Amtstrase i Berlinerstrase. Portal lr-online.de objavio je da je u ranim popodnevnim satima evakuacija podignuta na veći nivo, i da je blokiran okrug Spree-Neisse, na jugoistoku nemačke savezne države Branderburg.

Najavili su i da će se tužilaštvo koje rukovodi istragom oglasiti u utorak ujutro.

Vijestima je iz Uprave crnogorske policije nezvanično rečeno da kolege iz Nemačke nisu od njih tražile ni potvrdu identifikacije ubijenih i ranjenih, kao ni pomoć u istrazi.

"Kancelarija Nacionalnog centralnog biroa Interpola Podgorica poslala je upit Interpolu Nemačke, i čekamo odgovor", rečeno je nezvanično iz te institucije.

Mijović je 29. marta oslobođen optužbi da je 8. jula 2016. godine, sa Baraninom Vladimirom Ulamom, na podmukao način ubio Petrovčanina Nemanju Medina.

Tada je oslobođen i Bogdan Milić, optužen da je pomogao učiniocima ubistva nakon izvršenog krivičnog dela. Mijoviću je istog dana ukinut pritvor.

Ubijeni Mijović upravo u spuškom zatvoru zbližio sa škaljarcima i da je prije nekoliko dana otputovao iz Crne Gore. Navodno, ranjeni Pavićević kum je Vladimira Ulame.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
1°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve