Hronika
27.01.2022. 22:05
Tanjug

Znaćemo uskoro

Da li će Siniša Sablić umesto na Kubi kaznu služiti u Srbiji?

zatvor
Izvor: Shutterstock

Viši sud u Beogradu naredne sedmice će odlučiti o zamolnici da Siniša Sablić (82), osuđen na 10 godina zatvora na Kubi, kaznu izdržava u Srbiji.

Viši sud u Beogradu razmatrao je u utorak zamolnicu Sablića da kaznu od 10 godina zatvora na koju je osuđen na Kubi zbog trgovine ljudima izdržava u Srbiji. Krivično vanpretresno veće je o zamolnici za priznanje strane sudske odluke i izvršenje kazne u Srbiji većalo 25. januara, a naredne sedmice biće poznata odluka koju je donelo, kada bude izrađena u pisanoj formi, kažu za Tanjug u Višem sudu u Beogradu.

Sablić je državljanin Srbije i brat naše poznate glumice Jelisavete Seke Sablić.

Njegova zamolnica prethodno je prošla proceduru u Ministarstvu pravde Srbije koje je ocenilo da su ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske presude i premešaj osuđenika na izvršenje kazne u našoj zemlji.

Ukoliko sud prizna presudu suda u Havani, ne može da poveća kaznu Sabliću, već može ili da je potvrdi ili da je eventualno umanji, u skladu sa našim zakonom.

Sablić je na Kubi osuđen jer je dvema Kubankama plaćao za seksualne usluge i podvodio ih prijateljima i poslovnim partnerima.

Na sudu je priznao da im je davao novac i garderobu, koju je donosio iz Srbije i preprodavao je u Havani i da ih preporučivao drugima, ali je tvrdio da od toga nije imao nikakvu materijalnu korist.

Kubanke su svedočile da su same pristajale na seksualne odnose i da su to naplaćivale.

U kaznu od 10 godina zatvora, koju Sablić želi da služi u Srbiji, uračunato mu je i godinu dana zatvora, koliko je dobio za nedozvoljenu trgovinu, odnosno za to što je garderobu koju je kupovao u Srbiji, prodavao ženama na Kubi.

Tu garderobu iz Srbije, kako je utvrdio sud u Hvavani, upravo su prenosile Kubanke koje su sa njim dolazile u Srbiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Elitna prostitucija u Srbiji: Odloženo suđenje makroima
Prostitucija

Viši sud u Beogradu

19.01.2022. 12:26

Elitna prostitucija u Srbiji: Odloženo suđenje makroima

U Višem sudu u Beogradu je za 17. mart odloženo suđenje Mihajlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženim za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
16.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve