Hronika
23.03.2023. 17:53
Beta

Do Kvon

Da li je to upravo uhapšen jedan od najtraženijih begunaca?

Policija
Izvor: Shutterstock

Crnogorske vlasti su saopštile da su uhapsile muškarca za koga se sumnja da je južnokorejski državljanin Do Kvon, jedan od najtraženijih svetskih begunaca iz oblasti kriptokriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić objavio je da je muškarac uhapšen na aerodromu u Podgorici sa falsifikovanim dokumentima i da se čeka "zvanična potvrda identiteta".

Krajem decembra prošle godine, južnokorejske vlasti su saopštile da se Kvon, suosnivač i izvršni direktor kompanije Teraform lebs (Terraform Labs), čije je sedište u Singapuru, verovatno krije u Srbiji.

Kvona traže Južna Koreja, SAD i Singapur, a Interpol je u septembru raspisao međunarodnu poternicu za njim.

Optužen je za prevaru i kršenje pravila tržišta kapitala posle kraha digitalnih novčića "tera" i "luna" u maju prošle godine, usled čega su ulagači izgubili oko 42 milijarde dolara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

FTX je bio žrtva hakovanja
ftx

Kriptoplatforma

22.01.2023. 18:00

FTX je bio žrtva hakovanja

Kompanija za kriptorazmenu FTX je prvi put prijavila nedostatak sredstava kupaca na svojim američkim i međunarodnim platformama na sastanku sa dužnicima u utorak. Kriptoplatforma je takođe navela da se dogodilo hakovanje njihovog sistema, dva dana nakon proglašenja bankrota u novembru, što je rezultiralo krađom od 415 miliona dolara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve