Hronika
28.01.2018. 10:28
R.E.

DEŽURNI SVEDOK SARADNIK USKORO NA SLOBODI

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ljubiša Buha Čume, bivši šef surčinskog klana, dobio je pravosnažnu presudu na 16 meseci zatvora zbog ometanja pravde. Budući da se već nalazi na odsluženju kazne, na slobodi bi mogao biti već za 10 meseci

Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio Ljubišu Buhu Čumeta, nekadašnjeg pokajnika - svedoka saradnika u suđenju kriminalnom zemunskom klanu, zbog vređanja tužioca. To znači da bi za deset meseci Čume mogao da bude slobodan čovek.

Buha je kažnjen sa 16 meseci zatvora i 50.000 dinara kazne zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu u sudnici Palate pravde tokom suđenja za niz krivičnih dela. Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Buha osuđen zbog pokušaja ometanje pravde. On je tokom suđenja 18. decembra 2015. godine za ukradeni "ferari spajder" i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju vređao tužioca. Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "(tužiocem) Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom". Inače, on je i u decembru pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci zatvora i 180.000 dinara zbog prikrivanja ukradenog vozila, pretnji supruzi i njenom obezbeđenju.

Buha je zbog tog postupka u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika službenog obezbeđenja njegove supruge.
Podsetimo, kako je "Kurir" pisao, producent iz Los Anđelesa srpskog porekla želeo je pre četiri godine da snimi film o Ljubiši Buhi, u kojem je trebalo da bude prikazana nepoznata strana njegove ličnosti -čoveka koji ima sedmoro dece, koji voli svoju suprugu i koji svima želi da pomogne. U to vreme pričalo se da njega treba da glumi Endi Garsija, a njegovu tadašnju suprugu Ivanu, ni manje ni više nego Šeron Stoun!

Inače, svedok saradnik Buha, koji se posle dve godine od priče o filmu obreo u pritvoru zbog falsifikovanja dokumenata za ukradeni "ferari", koji je poklonio tada još zakonitoj supruzi Ivani, zatražio je da ga puste u kućni pritvor, ali u kuću koja je u vlasništvu njegove bivše žene Ljilje Buhe.

- Da vam objasnim, sudija, to je moja bivša žena -javio se za reč Buha kako bi pojasnio sudiji Siniši Babiću ko je osoba kod koje želi da boravi u kućnom pritvoru. Ovaj predlog, međutim, sudija je odbio, pa je Čume, umesto kod bivše žene, ponovo završio u Centralnom zatvoru. U ovoj sapunici ulogu je imala i Ljilja Buha koja je pre nekoliko godina bila na udaru zakona zbog sumnje da je 2002. po nalogu sada pokojnog Dušana Spasojevića, vođe zemunskog klana, pokušala da otruje Buhu.

NE PROPUSTITE:

PRVOSTEPENA PRESUDA: Ljubiši Buhi Čumetu 16 meseci zatvora za vređanje tužioca

ODBIJENE ŽALBE BRANILACA I TUŽILAŠTVA: Čumetu potvrđena kazna, dve i po godine zatvora za ugrožavanje policajca

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve