Hronika
08.05.2021. 16:34
R. E.

Ples s vučicom

Dijanina klopka za Koraća

vizual dijana hrkalović
Izvor: Ekspres

Bojovićev klan je primat nad podzemljem uspostavio cenom kokaina od 35.000 evra po kilogramu, i to na odloženo plaćanje. Klan Belivuka je zatim preuzeo podzemlje zahvaljujući saradnji koju je Aleksandar Stanković uspostavio sa kavačkom ekipom, a koja mu je ponudila 400 kilograma kokaina po četiri puta nižoj ceni, ali pod uslovom da ubije četvoricu vođa škaljarskog klana

Od kako je 17. oktobra na Dan BIA-e predsednik Aleksandar Vučić najavio borbu protiv organizovanog kriminala, sva pažnja policije, a i medija, bila je usmerena na razotkrivanje zlodela Veljka Belivuka i njegove kriminalne ekipe. Istovremeno, i novo rukovodstvo crnogorske policije krenulo je u obračun sa Belivukovim šefovi- ma iz kavačkog klana. Istrage u obe zemlje dovele su i do finalnih akcija.

*
*

Osim Vukotića, u potpunoj ilegali je i Filip Korać, najvažniji saradnik škaljara u Beogradu. Njegovo ime poslednji put javno je pomenuo predsednik Srbije još u januaru prošle godine, nakon što je Viši sud saopštio da je protiv Koraća tužilaštvo obustavilo istragu koja je vođena zbog sumnje da je optužene Nemanju Ivanova i Darka Veskovi- ća podstrekao na ubistvo Blaža Đurovića u martu 2018. godine. Sa obustavom istrage, povučena je i Interpolova poternica koja je prethodno bila raspisana za Koraćem.

Predsednik Vučić tada je obelodanio da je u ovom slučaju tužilaštvo imalo priliku da obezbedi svedoka saradnika, ali da to nije uradilo.

"Brine me to da sam tek juče saznao da za Filipa Koraća ne postoji ni valjana optužnica, ni valjana presuda pred Višim sudom u Beogradu. I onda će opet da se pojave u nekim medijima i da kažu – aha, Kosmajac je jedan divan čovek, a Filip Korać u stvari ne diluje drogu, to je Aleksandar Vučić. Taj koji truje  našu decu, koji ubija našu decu po svim školama, po svim kafićima, na svakom mestu... I to svaki čovek u Beogradu zna, samo ga se svi plaše kao najopasnijeg čoveka, jednog od dvojice, trojice najopasnijih ljudi u našoj zemlji. Čovek koji maltretira ceo grad gde god da se pojavi... A neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom... I on ni za šta nije kriv... Super! I kad ga imate za umešanost u ubistvo, onda će neko iz tužilaštva da vam kaže, iako znam da ću zbog ovoga da budem kritikovan, neko će u tužilaštvu da se pojavi da vam kaže da nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status zaštićenog svedoka čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio. Čovek nam tražio da mu zaštitimo ne- kog člana familije u nekoj stranoj zemlji i onda mu sutradan rane tog člana familije jer mi nismo u stanju da mu damo status svedoka saradnika“, rekao je u januaru 2020. predsednik Vučić.

*
*

Korać je u policiji davao iskaz oko sat vremena, za koje vreme se u vrhu MUP-a odvijala prava drama. Naime, kako „Ekspres“ saznaje, Dijana Hrkalović u to vreme svemoćna državna sekretarka MUP-a, pokušala je da Koraćev dolazak iskoristi kako bi ga stavila pod tajnu pratnju policije.

"Dok je Korać ispitivan, Hrkalovićeva je pokušavala da organizuje ljude koje je držala pod svojom kontrolom, da odmah po Koraćevom izlasku iz policije započnu njegovu pratnju. Međutim, Korać je odgovarao brzo, a ekipa koja je trebalo da započne praćenje je kasnila, zbog terena na kome su prethodno bili angažovani. Korać je izašao iz MUP-a pre nego što su oni stigli, zbog čega je Hrkalovićeva naredila policajcima koji u ga saslušavali da ga ponovo, telefonom, pozovu na razgovor. Korać se javio na poziv, ali je odbio da se vrati u MUP, tražeći da mu poziv pošalju pisanim putem“, kaže izvor „Ekspresa“ iz MUP-a Srbije.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju Ekspresa koji je od 7.5.2021. na svim kioscima...

vizual naslovne strane
Izvor: Ekspres
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbi i Hrvati praštaju sve sem uspeha"
vizual naslovne strane

Novi broj Ekspresa

06.05.2021. 21:32

"Srbi i Hrvati praštaju sve sem uspeha"

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 7.5.2021. na kioscima, pročitajte:
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve