Hronika
17.05.2019. 22:39
R.E.

DOKTORKA GRUJIČIĆ: Napad na tinejdžera posle utakmice je pokušaj ubistva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mladić kojeg je, nakon odgledane fudbalske utakmice u Kumodražu, bejzbol palicama pretukla grupa maskiranih huligana, od ponedeljka uveče se bori za život. Kako nezvanično navode beogradski mediji, tinejdžeru je u bolnici konstantovan prelom lobanje na dva mesta, a operisan je u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj. O ovom slučaju se, na svom Fejsbuk profilu, oglasila i doktorka Danica Grujičić, koja je mladića pregledala nakon teških povreda.

"Danas sam pregledala dečaka koji je, od strane pet "heroja", udren bezbroj puta bejzbol palicom. Ovaj događaj se isključivo može okarakterisati kao pokušaj ubistva. Postavljam pitanje šta rade roditelji i zajednica, kada na jednoj utakmici dečko dobije batine i to takve da mu ugroze život. Oni koji su učestvovali u ovome ne mogu se nazvati drugačije, nego ubicama", rekla je doktorka Grujičić.

Ona krivi i roditelje i zajednicu i sve druge, koji su ćutke gledali "u šta ta deca izrastaju".

"Užasnuta sam i ogorčena. Moramo da uradimo nešto zajedno. Ne mogu da verujem da ološ može da bude jača od države. Ne želim na to da pristanem. Molim nadležne organe da ovoga puta odreaguju zaista onako kako treba i da to bude primer za sve sledeće slučajeve, ako se budu desili", moli doktorka naglašavajući da je neverovatno da su mladi ljudi iz zlobe od zdravog momka želeli da naprave invalida.

"Ja sam ogorčena. Policijo, hapsi, kažnjavaj, nemojte imati milosti prema ubicama. To što se desilo nije slučajno. Tući po glavi nekoga bejzbol palicom može biti samo smišljeni pokušaj ubistva", zaključila je doktorka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
8°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve