Hronika
03.04.2019. 18:05
T.M.S.

Eksplozija na gradilištu minihidroelektrane u Rakiti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Radnik Milorad Jovanović jutros je samo pukom srećom izbegao povrede u eksploziji na gradilištu minihidroelektrane u selu Rakite, do ekplozije je došlo nakon što je za sada nepoznata osoba napunila auspuh bagera barutom i ručno pravljenim gelerima.

Jovanović kaže da je samo čudom ostao nepovređen.

- Bilo je strašno. Eksplozija me je gotovo pokosila, a od detonacije još ne mogu dobro da čujem, kaže Jovanović.

On navodi da se prvo čula detonacija, a da je onda počela da leti kiša gelera.

- Legao sam na zemlju i samo me srećom nije pogodio nijedan, kaže Jovanović.

On i kolega mašinista su jutros vizuelno pregledali bager, koji tokom zime nije bio u funkciji. A onda su sačekali da se motor zagreje kako bi bager prevezli preko ulice. U tom momentu Milorad je krenuo do magacina prekoputa i tu ga je zadesila detonacija.

U momentu eksplozije je na gradilištu bila i policija, koja je došla zbog najavljenog nastavka radova, protiv čega meštani protestuju duže vreme. Potom su došli i forenzičari iz Pirota i uzeli uzorke gelera. U prisustvu policije je otvoren auspuh i nađeno je još ručno pravljanih gelera.

Šef gradilišta Igor Živković kaže da su radnici konstantno izloženi pretnjama, da je prošle godine bilo paljeno gradilište, dva puta je potapano, kao i da je  postavljena bomba na vrata investitora, zapaljen jedan agregat...

Investitor mini hidroelektrane advokat Goran Belić kaže da se posle niza pretnji,  fizičkih nastrtaja i jutršnje eksplozije neophodna reakcija nadležnih organa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve