Hronika
02.04.2018. 11:25
Blic

EKSPLOZIJA NA KARABURMI: Bačena bomba na kuću navijača "Partizana", nema povređenih

mdj1500.jpg

Beogradska policija traga za napadačem koji je sinoć bacio eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuce koja je u vlasništvu Aleksandra Gajića na Karaburmi, oca navijača "Partizana" Stefana Gajića, saznaje "Blic".

Prema prvim informacijama, povređenih nema, ali je napravljena veća materijalna šteta na okolnim kućama. Istraga trenutno ide u smeru da eksplozivna naprava nije bila direktno namenjena Aleksandru Gajiću, vec njegovom sinu Stefanu Gajiću.

Stefan Gajić u žižu javnosti dospeo je u januaru 2005. godine, kada ga je Aleksandar Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz" ranio nožem, zbog čega je u februaru 2012. godine osuđen na godinu dana zatvora.

Vavić, sada "partizanovac" je u vreme izvršenja krivičnog dela bio navijač "Crvene zvezde", ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića i drugih svedoka, takođe navijača "Partizana".

Prema optužnici, do prvobitnog sukoba, došlo je kada je grupa navijača "Partizana" žvrljala po grafitima "Crvene zvezde" u Ulici Salvadora Dalija na Karaburmi. Tokom fizičkog obračuna Vavić je Gajiću naneo tešku telesnu povredu ubovši ga nožem.

Gajić i drugi svedoci u policiji su prepoznali Vavića ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor "Partizana", negirali da je on učestvovao u tom incidentu.
Sud smatra da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze, kako bi zaštitili novog "kolegu" i oslobodili ga odgovornosti.

Prema poslednjim informacijama, Stefanov otac, Aleksandar Gajić daje izjavu u beogradskoj policiji o incidentu koji se dogodio.

U porodičnoj kuci na Karaburmi Stefan Gajić ne živi, već samo njegov otac. Na dvorišnoj ogradi i dalje je vidljiv grafit "Grobara". Policija je ispred kuće Gajića provela celu noć, piše "Blic".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve