Hronika
05.05.2018. 14:25
R.E., Foto: MUP Srbije

FILMSKA POTERA NA AUTO-PUTU BEOGRAD-NIŠ: Dvojica Kraljevčana uhapšena posle pljačke četvoročlane porodice na parkingu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U zajedničkoj koordiniranoj akciji policija u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo posle teške krađe na auto-putu Beograd - Niš uhapšeni su  D.S. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva, osumnjičeni da su izvršili to krivično delo.

Osnovano se sumnja da su njih dvojica jutros, na parkingu u blizini benzinske stanice "NIS" u Kolarima, kod  motela "Jerina" prišli automobilu u kome je spavala četvoročlana porodica, inače strani državljani. Kada su primetili da porodica spava i da na mestu suvozača sedi žena, koja je u krilu držala torbu sa novcem i dokumentima, jedan od njih dvojice je razbio staklo i kroz polomljeni prozor otrgao torbu. Potom je utrčao u automobil "alfa" italijanskih registaracija
koje ne pripadaju tom vozilu, gde ga je čekao drugi osumnjičeni.

Policija je odmah, po prijavi događaja, krenula u poteru za njima i uhapsila ih na ulazu u Kraljevo. Prilikom hapšenja, osumnjičeni su pokušali da pobegnu i udarili u službeno policijsko vozilo.

Prilikom izvršenja krivičnog dela i hapšenja nije bilo povređenih.

Kod osumnjičenih je pronađen novac koji su ukrali iz tašne, dok je torba sa pasošima, karticama i dokumentima pronađena na jednom parkingu na auto-putu gde su je izbacili nakon što su uzeli novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa na drzak način, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedi nadležnom tužilaštvu u Smederevu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve