Hronika
27.02.2024. 14:54
Carina info

Sprečen šverc

Gepek pun alata, ali neprijavljenog

1
Izvor: Carina info

Carinski službenici su na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, otkrili prekršaj čija je vrednost procenjena na više od 2,4 miliona dinara: sprečeno je krijumčarenje velike količine ručnog alata vrednog 1,3 miliona i zadržano vozilo vredno oko 1,1 milion dinara kojim je roba prevožena.

Slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je na red za kontrolu pristigao volvo V60, kojim je ka Srbiji putovao domaći državljanin.

Mada je bio izričit u tome da nema ništa za prijavljivanje, putnik je na zahtev carinika ipak otvorio prtljažnik automobila, kada je postalo jasno zbog čega je bez vidljivog razloga bio vrlo neprijatan u prethodnoj komunikaciji. 
 
Prtljažnik je bio krcat novim kompletima i pojedinačnim pakovanjima ručnog alata robne marke ''Milwaukee''. 

1
Izvor: Carina info

Među alatom je bilo pregršt burgija, testera, reznih ploča, libela, štitnika, kao i kofera sa šrafcigerima, gedorama i kleštima čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od oko 1,3 miliona dinara.  

Kako vrednost zadržane robe premašuje jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom zadržan je i automobil.

Podsećamo da putnici preko granice mogu da prenose robu isključivo za lične potrebe, a ne količine koje sugerišu da je reč o robi trgovačkog karaktera. 

U slučaju da vrednost robe za lične potrebe ne prelazi iznos od 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, dažbine možete platiti i na samom graničnom prelazu, dok je robu vredniju od tog iznosa moguće ocariniti samo u redovnom carinskom postupku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve