Hronika
10.08.2022. 14:01
R. E.

Uprava carina

"Guči", "Šanel", "Dior" sakriveni u kombiju

1
Izvor: Uprava carina

Carinici Srbije pronašli su na graničnom prelazu Gradina sakrivene parfeme, garderobu i obuću u fabričkim šupljinama putničkog kombija koji je iz Turske išao prema Srbiji, saopšteno je iz Uprave carina.

U kombiju se uz vozača nalazilo još osam putnika, a nakon pregleda vozila prvo su pronađeni parfemi i nekoliko kompleta trenerki, koji su bili sakriveni u šupljinama strana kombija.

Carinici su potom pronašli parfeme, jakne, prsluke, muške i ženske torbice i patike sakrivene ispod i u unutrašnjosti sedišta, kao i šupljinama krova kombija.

Kako se navodi u saopštenju, za deo robe se sumnja da povređuje i pravo intelektualne svojine pojedinih robnih marki kao što su "Guči", "Šanel","Dior", "Adidas", "Najk" i druge.

Protiv vozača kombija pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja krijumčarena roba biti zadržana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sprečeno krijumčarenje uređaja za proizvodnju bitkoina
Policija

Carina

22.07.2022. 12:15

Sprečeno krijumčarenje uređaja za proizvodnju bitkoina

Carinici su sprečili krijumčarenje devet uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i 500 uložaka za elektronske cigarete, ukupne vrednosti četiri miliona dinara, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, saopštila je Uprava carine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
26.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve