Hronika
22.01.2018. 15:27
R.E./Slobodna Dalmacija

HRVATSKI MEDIJI: Ranjen mladić koji je bio "beogradska veza" između Splićana i organizatora nereda na stadionu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tokom pucnjave koja se za vikend dogodila u Splitu ranjen je Dejan B., za koga hrvatski mediji pišu da je bio veza između splitskih huligana i organizatora nereda na tribinama na Partizanovom stadionu krajem prošle godine.

Kako saznaje "Slobodna Dalmacija", Dejan je iz pištolja ranjen u nogu u nedelju u 11 sati, a do bolnice ga je prevezao jedan muškarac. Zatim su iz KBC-a Split pozvali policiju i rekli da imaju ranjenu osobu.

Dejan B. je prvi put uhapšen 4. februara prošle godine zbog toga što je dan ranije u Splitu zapalio automobil Josipa Granića (22), vlasnika popularnog splitskog klupa "Moon bar".

Kako piše hrvatski medij, Dejan je tada prijavljen za uništavanje tuđe imovine, a taj sudski postupak još je u toku. Međutim, Dejan nikada nije rekao ko je naručio da se zapali Granićevo vozilo, a ostalo je nepoznato i da li je za to delo Dejanu plaćeno.

Beogradska veza
"Slobodna Dalmacija" piše da se uhapšeni Dejan B. dovodi u vezu sa odlaskom splitskih huligana u Beograd.

- Nakon što su šestorica Splićana sredinom decembra uhapšeni zbog izazivanja nereda na stadionu JNA, našu redakciju zasulo je nekoliko desetina mejlova u kojima "upućeni insajderi" decidirano tvrde da je Dejan B. bio veza koja je ovu šestoricu spojila s beogradskim organizatorima nereda. No, službenu potvrdu takvih tvrdnji nismo mogli dobiti u policijskim krugovima - navodi se na portalu "Slobodne Dalmacije".

Dodaje se da je Dejanov otac, koji je inače bio vozač "Lastinog" autobusa, odlučio da se 1993. godine iz Splita preseli u Beograd, pa je i Dejan tu proveo veći deo života, ali se pre nekoliko godina vratio u Hrvatsku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
4°C
09.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve