Hronika
17.02.2022. 16:05
Tanjug

Preševo

Ispod patosnice u "audiju" 1,5 kilograma zlata (FOTO)

carina, granica
Izvor: Ekspres

Cainici na graničnom prelazu Preševo sprečili su pokušaj krijumčarenja više od 1,5 kilograma zlata vrednog oko 75.000 evra koje je pronađeno ispod patosnice "audija" albanskih registracija.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, zlato je otkriveno u automobilu kojim su putovala dvojica albanskih državljana koji su negirali da imaju bilo šta da prijave za carinsku kontrolu.

Carinici i policajci su tokom kontrole vozila, ispod patosnice zatekli pregršt zlata upakovanog u dva paketića.

U tim paketićima našli su šest zlatnih pločica sa oznakama za zlato visoke čistoće teških čak 1,13 kilograma i još šest pločica mešavine zlata i raznih metala ''Lega Ottone'' ukupne težine 332 grama.

Pored navedenih pločica, ispod patosnice se našla i zlatna narukvica od 62 grama, dva dukata ukupne težine 12 grama, 17 grama lomljenog zlata i jedna minđuša od pet grama.

Time je, kako navode, ukupna težina otkrivenog zlata i mešavine zlata i raznih metala dostigla težinu od 1.560 grama, a vrednost skrivenog tovara procenjena je na iznos od gotovo 65.000 evra odnosno nepunih 7,7 miliona dinara.

Kako vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz krijumčarene robe, privremeno je zadržan i ''audi A6 olroud'' vredan 22.000 evra, saopsteno je iz Upave carine.

Protiv vozača otkrivenog u krijumčarenju biće pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom u Preševu koji će doneti konačnu odluku o sudbini robe i vozila zaplenjenih u tom prekršaju čija ukupna vrednost iznosi gotovo 87.000 evra tj. odgovara protivvrednosti većoj od 10 miliona dinara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbin krijumčario migrante
hapšenje, lisice

"Pao" u Mađarskoj

27.07.2021. 15:10

Srbin krijumčario migrante

Mađarska policija uhapsila je dvojicu muškaraca, državljane Srbije i Austrije zbog krijumčarenja ilegalnih migranata.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve