Hronika
15.11.2023. 14:06
R.E.

Carinici otkrili

A ispod tepiha - garderoba vredna 50.000 evra!

1
Izvor: Carina info

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja nove garderobe, vredne preko 50.000 evra, koja je bila skrivena ispod upotrebljavanih stvari u jednom kombiju.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao teretni kombi strane registracije, kojim je iz Švedske ka našoj zemlji sam putovao 53-godišnji putnik.  

Prilikom susreta sa carinicima vozač je rekao da sem korišćenih stvari, dva tepiha i dva televizora, nema ništa za prijavljivanje.

Carinici su se ipak odlučili da detaljno pregledaju vozilo, ali kada su pokušali da otvore zadnja vrata, ispostavilo se da su ona blokirana.

1
Izvor: Carina info

Međutim, otvorivši bočna vrata, ispod cerade kojom su bile prekrivene prijavljene upotrebljavane stvari, pronađeno je mnoštvo džakova i paketa sa novom garderobom. 

Prebrojava

1
Izvor: Carina info

njem je utvrđeno da se radi o 1.140 novih muških i ženskih odevnih predmeta, čija je vrednost procenjena na preko 51.000 evra.

Reč je o jaknama, džemperima, kardiganima, duksericama i majicama različitih stranih robnih marki.

Pored toga, utvrđeno je da vozač, državljanin Republike Srbije, ne poseduje ni radnu ni boravišnu vizu, što je uslov za upravljanje vozilom stranih registarskih oznaka, tako da je pored krijumčarene garderobe, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, zadržan i teretni kombi vredan oko 4.000 evra. 

1
Izvor: Carina info

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dukati, Rolex, prstenje... Šta su sve carinici pronašli kod jedne putnice
1

Pokušaj šverca

07.08.2023. 19:20

Dukati, Rolex, prstenje... Šta su sve carinici pronašli kod jedne putnice

Carinici su na aerodromu "Кonstantin Veliki" u Nišu sprečili su jednu putnicu da prokrijumčari neprijavljene dragocenosti u ličnom prtljagu, čija je vrednost procenjena na dva miliona dinara, saopštila je Uprava carina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve