Hronika
30.05.2019. 23:12
Beta

IZBEGNUT INCIDENT Policija sprečila upad navijača na festival "Mirdita - dobar dan" u Beogradu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pripadnici beogradske policije sprečili su veću grupu huligana da upadnu na festival "Mirdita - dobar dan", na kojem se beogradskoj publici predstavljaju savremeni umetnici sa Kosova, javio je Radio "Slobodna Evropa".

Kako je javio taj radio, pozivajući se na izvore iz policije, u pitanju su pripadnici navijačkih grupa koji su okupili ispred Dorćol placa u Beogradu. Oni su nosili transparente sa zastavom Kosova preko kojeg je grb Srbije i natpis "Nema predaje" i skandirali su pogrdne parole Albancima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Na samom ulazu u Dorćol plac i dalje je kordon policije a učesnici i posetioci festivala se upućuju na druge izlaze i savetuje im se da odatle ne idu peške.Većina posetilaca je i dalje u dvorištu Dorćol placa, a današnji festivalski program završen. Uoči incidenta na festivalu je trajala debata "Život sa sećanjem na nestale", a potom je održana projekcija dokumentarnog filma "Ferdonija" o nestalim licima tokom rata na Kosovu.

Festival "Mirdita - dobar dan" otvoren je 29. maja u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a pred sam početak manifestacije ispred CZKD se okupila i grupa od nekoliko desetina desničara koji su pevali navijačke pesme, a koje je kordon policije sprečio da pridju bliže mestu održavanja festivala.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Prethodno je zbog festivala protestovalo i dvadesetak ljudi među kojima je bila predstavnica desničarskog pokreta "Zavetnici" Milica Đurdjević Stamenkovski, a koji su rekli da je razlog njihovog dolaska to što se na tom festivalu "Kosovo tretira kao nezavisna država".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve