Hronika
27.10.2019. 14:26
Tanjug

IZDRŽAVAO SEDAM DOŽIVOTNIH KAZNI: Umro serijski ubica Ivan Milat

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ivan Milat, čija su monstruozna serijska ubistva mladih stopera užasnula Australijance početkom 90-ih, umro je u sidnejskom zatvoru u nedelju, saopštile su zatvorske vlasti. Imao je 74 godine.

U pritvoru je bio od 1994. godine, a početkom 2019. godine dijagnostifikovan mu je karcinom jednjaka i želuca. Milat je umro u medicinskom krilu zatvora Long Bej, rečeno je u saopštenju državne popravne službe Novog Južnog Velsa, prenosi AP.

Milat je ubio trojicu Nemaca, dvojicu Britanca i dvojicu australijskih stopera koje je primio u svoj automobil. Ubistva su otkrivena nakon što su leševi pronađeni u šumi u blizini Sidneja tokom 14 meseci 1992. i 1993. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Milat je uhapšen 22. maja 1994. godine, nakon dva meseca potrage. Policiji je pomogao jedan Britanac, Pol Onions, koji je 1990. godine prihvatio vožnju automobilom dok je stopirao iz Sidneja i uspeo da pobegne iz automobila, trčeći niz put, dok je Milat pucao u njega.

Kada je njegovo suđenje okončano 1996. godine, Milat je proglašen krivim za sedam ubistava i osuđen na izdržavanje sedam uzastopnih doživotnih kazni.

Povezane vesti - Misteriozna Aleksandra ugovorila ubistvo i nestala

Posle pokušaja bekstva 1997. prebačen je u zatvor s maksimalnim obezbeđenjem.

Milat je rođen 1944. godine, kao jedno od 12 dece hrvatskog imigranta i majke rođene u Australiji i bio je fizički radnik u Sidneju

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve