Hronika
30.04.2019. 14:13
Tamara Marković-Subota/Foto:Shutterstock

"Jadran" vodi do bosa podzemlja

jadran-shutterstock.jpg
Izvor: Foto: Shutterstock
Istraga razotkrivanja kriminalne grupe koja je pokušala da brodom "Jadran" usidrenom u luci Tivat do Grčke, a zatim do Turske prošvercuje 50 kilograma čistog kokaina, prema ekskluzivnim saznanjima "Ekspresa" vodi direktno do glavnog mafijaškog bosa Crne Gore, koji je poznat po decenijski dobrim odnosima sa samim vrhom vlasti.
U zvaničnoj istrazi, ime ovog crnogorskog bosa za sada se ne pominje, ali je zaplena kokaina vrednog pet miliona evra, ozbiljno "uzburkala" odnose podzemlja i vlasti.
 U istrazi ovog slučaja, zvanično su raspisane poternice za dvojicom osumnjičenih, dok su trojica uhapšena.
Kao za sada glavni organizator krijumčarenja, zvanično je označen Vladimir Račić (39), koji je poslom rukovodio iz Latinske Amerike i za kojim je crnogorska policija raspisala poternica. Poslednje informacije o Račićevom utočištu stigle su iz Brazila, i to pre četiri meseca, kada su tamošnji mediji objavili da je on osumnjičen kao vođa narko-grupe koja se bavi krijumčarenjem kokaina u Evropu, prvenstveno do engleskih i francuskih luka. Njegova uloga u narko-biznisu otkrivena je nakon što su Brazilci u oktobru prošle godine zaplenili 450 kilograma kokaina.
U decembru je istraga rezultirala hapšenjima sedam osoba, koje su učestvovale u pokušaju krijumčarenja, ali je Račić uspeo da izbegne hapšenje, i od tada nije poznato gde se nalazi.
Opširnije u štampanom izdanju "Ekspresa"...

 

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve