Hronika
10.04.2020. 23:52
Tanjug

JELENA ĆURUVIJA: Ne znam hoćemo li ikada saznati istinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ne znam da li ćemo ikada saznati pravu istinu ko je naredio i ko je ubio mog oca, izjavila je Jelena Ćuruvija, ćerka Slavka Ćuruvije, dan pred obeležavanje 21. godišnjice ubistva vlasnika i novinara "Dnevnog telegrafa".

"Nemamo početak i kraj, glavu i rep, a to je, nažalost, posledica što se dugo čekalo sa istagom", kaže za "Blic" Jelena Ćuruvija.

Slavko Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. na Uskrs, a samo dan pred 20-godišnjicu zločina, Specijalni sud je doneo prvostepenu presudu i četvoricu pripadnika Državne bezbednosti osudio na kazne od 20 i 30 godina zatvora.

Povezane vesti  - IBARSKA, ĆURUVIJA, STAMBOLIĆ… Karike koje nedostaju

Radomir Marković, bivši načelnik DB-a, osuđen je na 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo, dok su kao saizvršioci osuđeni Milan Radonjić na 30, Miroslav Kurak na 20 i Ratko Romić na 20 godina zatvora.

Na izrečene kazne žalili su se branioci okrivljnih i tužilaštvo, a predmet je trenutno u Apelacionom sudu, na kome je odluka da li će potvrditi presudu ili možda predmet vratiti na ponovno suđenje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/SASA STANKOVIC

Kako odluke još nema i ova godišnjica prolazi bez odgovora na pitanja ko je naredio ubistvo novinara i ko je ispalio smronosne hice, navodi "Blic".

Povezane vesti - RADE MARKOVIĆ – Čuvar tajne devedesetih

"Teško je davati prognoze, posebno u ovom trenutku, zbog vanrednog stanja. Sve je stalo. Iz tog razloga je odložena i sednica koje je trebalo da bude održana krajem marta. Sada se ne može ništa predviđati, ali će ovo sve proći i tada ćemo Fondacija ''Slavko Ćuruvija'' i ja pomno pratiti sve i ukazati na svaku nepravilnost, kao što smo činili i ranije", navodi ćerka ubijenog novinara.

Jelena Ćuruvija dodaje da nikada neće biti zadovoljna jer ubica i nalogodavac ubistva njenog oca nisu izvedeni pred sud.

"Skeptična sam i plašim se da to nikada neće ni biti utvrđeno, zbog protoka vremena. Dugo se čekalo sa istragom", dodaje ona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
0°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve