Hronika
22.04.2020. 19:05
R. E.

Ko je Goran Pantelić, uhapšen zbog pretnji Vučiću?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Goran Pantelić (43) iz Valjeva koji je pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uhapšen je van zemlje, prenosi Objektiv.rs.

Pantelić je pretnje smrću upućivao preko društvenih mreža.

"Aleksandre Vučiću, iz šume stižem, pi*ko, da te skinem! Tu*aće te, ćelavi, dok ti oči ne isteram napolje! Molim televizije i novinare da mu prenesu ovo! Ja stojim iza mojih reči, izdajice" samo je jedna od niza vulgarnih pretnji na Instagramu.

Kako mediji prenose, Pantelić je poznat po prevarama, ucenama, falsifikovanju dokumenata, a poslednjih godina živi u Švajcarskoj, gde se, prema nezvaničnim saznanjima, povezao sa kriminalcima albanskog porekla za koje prevozi luksuzne automobile "skinute sa osiguranja" iz Švajcarske na Kosovo.


View this post on Instagram

A post shared by Goran Pantelic (@goran.kralj_14) on Apr 17, 2020 at 1:12pm PDT

On je nekoliko godina bio zaposlen u MUP-u, ali je zbog kršenja discipline i neizvršavanja radnih zadataka, 2001. godine udaljen iz službe. U periodu od 2003 do 2017. godine, protiv njega je podneto čak 10 krivičnih prijava, i to zbog prevara, neovlašćenog držanja i prodaje oružja, falsifikovanja isprava i ucena.

Kako mediji prenose, u Lazarevcu, gde je, po odlasku iz MUP-a, otvorio zanatsku molersko-fasadersku radnju, prevario je više ljudi tako što im je uzimao novac za navodnu kupovinu materijala, koji im nikada ne bi isporučio, a uzimao je i materijal iz prodavnica, koji je kasnije preprodavao, a vlasnicima radnji nikada nije platio. Nakon toga dolazi u Beograd, gde otvara kafe bar „Svit“ kod Saborne Crkve.

Navodi se da posle toga uz pozajmicu od 30.000 evra odlazi u Crnu Goru gde nastavlja sa prevarama. Tamo se navodno zamerio pojedinim ljudima, koji su organizovali otmicu njegove sestre, kako bi povratili novac koji im je Pantelić dugovao. Posle toga seli se u Austriju, gde završava u pritvoru zbog neplaćanja alimentacije, a potom odlazi u Švajcarsku.


View this post on Instagram

Sta cu moram neprijatelja je mnogo????❤️?

A post shared by Goran Pantelic (@goran.kralj_14) on Apr 6, 2020 at 1:16pm PDT

Mediji su objavili da je Pantelić posle završene osnovne škole upisao Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, odakle ga pamte kao nestabilnu ličnost, te su protiv njega izricane vaspitno disciplinske mere. Posle završene srednje škole, 1997. godine, zapošljava se kao policajac u rodnom Valjevu, ali samo godinu dana kasnije ga preraspoređuju na mesto saobraćajnog policajca. Uskoro dobija prvu disciplinsku prijavu, a nakon učestvovanja u kafanskoj tuči dobija i drugu disciplinsku prijavu.

Oktobra 1998. godine raspoređen je na izvršavanje posebnih zadataka na Kosovu i Metohiji u sastavu Posebne jedinice policije. Više puta je kažnjavan umanjenjem plate, jer je na proverama znanja po programu stručnog usavršavanja ocenjen negativnom ocenom, nije postizao očekivane rezultate rada i neopravdano je izostajao sa provere stručnog znanja. Tri godine kasnije, 2001. prestaje mu radni odnos u MUP.

Njegov profil je prepun vulgarnih prostačkih pretnji i komentara upućenih porodici predsednika Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve