Hronika
24.02.2020. 13:11
Tanjug

KUBUROVIĆ: Problem nestalih beba nastao u vreme prethodne vlasti, a ne sadašnje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je problem nestalih beba, nastao u vreme prethodnih vlasti, a ne sadašnje, koja nastoji da ga reši.

U odgovoru poslanici opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniki Tepić, koja je kritikovala zakon koji će se danas naći pred poslanicima, Kuburovićeva je ocenila da njoj ne odgovora to što Srbija ima vlast koja je odgovorna prema svojoj državi i svim građanima, vlast koja pokušava da reši višedecenijski problem.

Marinika Tepić je juče rekla da je predviđena nadoknada roditeljima od 10.000 evra za nestalu bebu monstruozna i da je taj zakon "šamar celoj Srbiji".

"Da, gospođo Tepić, jeste šamar ovim nesrećnim roditeljima i celoj državi, ali ne od ove vlasti, već od one Vaše i onih prethodnih, koji su decenijama unazad zataškavali temu, problem nestalih beba stavljali pod tepih, a, ne daj Bože, da je neko seo da razgovara s roditeljima koji su godinama u potrazi za istinom", rekla je Kuburovićeva sinoć u saopštenju za javnost.

Ona je navela da se u izradi predloga zakona rukovodilo realnim mogućnostima i savetima Saveta Evrope.

"A rasprava u Skupštini počinje, i da zaista imate rešenje problema ili predlog da nešto poboljšate, i vi biste bili u skupštinskim klupama i ne biste se skrivali iza paravana lažnih bojkota. Ali, nemate ni ideju, ni stručnost, ni predlog ni sada, kao što niste imali ni ranije", poručila je minsitarka Mariniki Tepić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve