Hronika
04.03.2019. 16:37
R.E./Tanjug

LJUBIŠA BUHA ČUME OSTAJE U ZATVORU: Odbijena molba za uslovni otpust

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je danas molbu prvog svedoka saradnika u Srbiji Ljubiše Buhe Čumeta za uslovni otpust iz sremsko-mitrovačkog zatvora, četiri i po meseca pre odsluženja pune kazne od četiri godine i osam meseci zatvora, saznaje Tanjug.

Na ovu odluku suda Buha ima pravo da uloži žalbu.

On je danas bio priveden iz zatvora u Sremskoj Mitrovici na sednicu suda, na kojoj je mišljenje o uslovnom otpustu dao predstavnik zatvora, a tužilaštvo se protivilo prevremenom puštanju.

Buha izdržava jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne, a puna kazna mu ističe sredinom jula 2019. Do sada nije disciplinski kažnjavan u zatvoru.

On je inače 29. oktobra prošle godine povukao molbu za uslovni otpust sa obrazloženjem da ga je prevarila uprava zatvora.

Prvi uslov za prevremeni otpust iz zatvora Buha ispunjava pošto je odslužio dve trećine kazne, dok drugi uslov zahteva pozitivno mišljenje uprave zatvora o vladanju i budućem ponašanju.

Buha je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu se uračunavaju u zatvorsku kaznu.

Osuđen je zbog više krivičnih dela - prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istage, kao i zbog vređanja tužioca.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Djinđića

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve