Hronika
30.09.2023. 15:54
Beta

U svojstvu građanina

Milan Radoičić u MUP-u dao izjavu

Milan Radoičić
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Srbije povodom događaja u selu Banjska na severu Kosova i Metohije 24. septembra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

"Danas, u 10 časova, u pratnji svog advokata, pristupio je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine", navodi se u saopštenju koje je preneo portal N1.
 

O navedenom će, kako se dodaje u saopštenju, u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji je u petak podneo ostavku na tu funkciju, potvrdio je putem izjave koju je preneo njegov advokat da je bio sa grupom Srba sa Kosova, koja se kod sela Banjska sukobila sa kosovskom policijom, da on stoji iza logistike, kao i da o tom planu nije bio obavešten zvanični Beograd.

Njegov advokat Goran Petronijević kazao je da smatra da nema mesta za vođenje bilo kakvih postupaka protiv Radoičića i ostalih Srba, kao i da na njihovoj strani "nema apsolutno nikakve odgovornosti".

U sukobu Srba sa Kosova sa kosovskom policijom u nedelju, 24. septembra u selu Banjska, ubijen je policajac, Albanac, i najmanje tri Srbina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Banjska: Čiji je scenario?
kosovo banjska EPA 26.09.2023.

Nemiri na Kosovu

29.09.2023. 15:01

Banjska: Čiji je scenario?

Svega ovoga ne bi bilo da je formirana Zajednica srpskih opština.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
19.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve