Hronika
29.06.2018. 10:57
R.E./Tanjug/Politika

MINISTARKA PRAVDE KUBUROVIĆ: Srbija posvećena rešavanju slučaja braće Bitići

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je Srbija posvećena rešavanju slučaja ubistva američkih državljana, braće Bitići, kao i da srpski nadležni organi rade da se taj postupak procesuira i utvrde i sankcionišu odgovorni.

Ministarka je podsetila da je Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD usvojio rezoluciju da slučaj braće Bitići ponovo treba da se reši, u kojem se, takođe, navodi da će rešavanje tog slučaja biti osnov za dalje odnose SAD i Srbije.

„Rešavanje slučaja ubistva braće Bitići je jedno od otvorenih pitanja koje Srbija ima sa SAD i to je jedno od pitanja koje se uvek postavi kada razgovarate sa američkim državnicima”, rekla je Kuburović za TV Prva.

Dodala je da Tužilaštvo za ratne zločine sprovodi odgovarajuće istražne radnje i istakla da postoji potpuna posvećenost nadležnih organa, ali i da Srbija ništa ne krije.

„Federalni istražni organi SAD imali su mogućnost uvida u gotovo sve spise predmeta pred Tužilaštvom za ratne zločine i svakako i dalje ostajemo posvećeni rešavanju ovog slučaja”, navela je Kuburović.

Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD usvojio je rezoluciju o ubistvu američkih državljana, braće Bitići, u Srbiji u julu 1999. godine, kojom pozivaju na privođenje pravdi odgovornih za ubistvo.

NE PROPUSTITE:

DOSIJE “BITIĆI”: Ko je ubio američke državljane koji su se borili u uniformama OVK

DOSIJE “BITIĆI”, 2.DEO: Zločin i tajna skrivena u Petrovom selu

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve