Hronika
24.07.2020. 13:05
Tamara Marković Subota

Misterija dvostrukog ubistva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Forenzički dokazi prikupljeni na mestu stravičnog zločina u Vranjskoj Banji u kome su ubijeni supružnici Slavoljub Mladenović (47) i Brankica Anđelković (41) nisu otkrili tragove koji bi policiju doveli do ubice - kaže za “Ekspres” izvor iz MUP Srbije.

Konkretnih dokaza na osnovu kojih bi se identifikovao dvostruki ubica nema, zbog čega je istraga policije sada usmerena na razgovore sa osobama koje su bile u kontaktu sa ubijenima.

"Pokušavamo da u razgovoru sa porodicom i prijateljima ubijenog bračnog para otkrijemo da li su i sa kim imali probleme, odnosno ko bi i kakav motiv imao da ih ubije", kaže naš sagovornik.

Povezane vesti - Svedok i amnezija

On navodi da se prema podacima sa uviđaja veruje da je Slavoljub bio meta napadača, a da je njegova supruga Brankica nastradala samo kao svedok zločina.

"Određenih saznanja koja bi mogla da ukažu na eventualni motiv zločina ima, i istraga je trenutno usmerena na dve osobe koje su imale određene razmirice sa ubijenim Slavoljubom, ali dokaza da bi se oni osumnjičili još nema“, kaže sagovornik “Ekspresa”

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Slavoljub i Brankica ubijeni su u noći između nedelje i ponedeljka u dvorištu svoje vikendice u naselju Ćosiki u Vranjskoj Banji. Njihova tela u ponedeljak ujutru pronašao je Brankičin otac, koji je došao da proveri zašto mu se ćerka nije pojavila na poslu i ne odgovara na telefonske pozive. U dvorištu je zatekao stravičan prizor. Kako je utvrđeno, ubica je u Slavoljuba ispalio osam metaka, a u Brankicu je pucao jednom, u leđa.

"Detaljni rezultati obdukcije se očekuju. To bi donekle trebalo neke stvari u istrazi da učini jasnijim. Policija intenzivno radi na slučaju, pretreseni su neki objekti i naložene druge radnje. Radi se o složenom slučaju“, izjavila je viši tužilac u Vranju Danijela Trajković.

Povezane vesti - Poternice bez potere

Inače, pored Slavoljubovog tela nađena je baterijska lampu, zbog čega se pretpostavlja da je čuo neke zvuke u dvorištu ili da ga je neko pozvao da izađe, pa je ispred kuće istrčao u donjem vešu. Pretpostavlja se i da je zatim Brankica, kada je čula pucnje, krenula za suprugom, i da je onda ubica pucao i u nju.

Prijatelji ovog bračnog para o Brankici, koja je radila u fabrici nameštaja, imaju samo reči hvale, dok za Slavoljuba, sada posle zločina, povezuju i neke sumnjive poslove, naročito moguće zelenašenje. Međutim, niko nije verovao da su ti poslovi otišli toliko daleko da bi doveli do ovakvog zločina.

Meštani zaključavaju vrata

Prvi komšija do vikendice u Vranjskoj Banji Čedomir Mitić, čija je kuća udaljena 500 metara, izjavio je da kobne noći nije čuo nikakve hice, niti bilo šta sumnjivo.

"Tek kada je policija počela da dolazi shvatili smo da se dogodila tragedija“, rekao je Mitić. Ostali meštani Vranjske Banje kažu da posle ovakvog zločina strahuju za svoju bezbednost i da sada obavezno zaključavaju kuće.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
22.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve